Mi annak a hormonnak a neve, ami az arcszorzetert felelos es ami csak a ferfiakban talalhatm meg?
Pro-val a prolaktin (vagy más néven laktotrop hormon) kezdődik, de biztosan nem erre gondoltál, ez ugyanis a nőkben van nagy mennyiségben és a tejelválasztásért felelős.
Szerintem te a luteinizáló hormonra gondolsz, ami a férfiaknál a tesztoszteron termelődését szabályozza és így többek között a szőrnövekedést. De ez is megtalálható a nőkben, csak ott a sárgatest képződést befolyásolja.
Nyugi, nem Facebook-ozom biológia órán, én ezt valamelyik cikkben olvastam, de elfelejtettem, azóta is ezerrel keresem, de nem találom megfele,
Igen, jól mondod utolsó, de nem arra gondolok, pro-val még a progeszteron is kezdődik, könnyebbik nevén terhességi hormonnak is hívják, addig nem nyugszom, míg nem találom meg, valahol 100%, hogy olvastam, mégegyszer megtalálom, kössz az eddigi segítségeteket skacok, azért még várom mások kommentjeit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!