Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi annak a hormonnak a neve,...

Mi annak a hormonnak a neve, ami az arcszorzetert felelos es ami csak a ferfiakban talalhatm meg?

Figyelt kérdés
Szal a nokben nem,csak a ferfiakban van,bocsi az ekezetekert,nincsenek a teloban ekezetek.elore koszonom.
2011. jan. 14. 09:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Olyan hormon nincsen. A tesztoszteronra gondolsz egyébként. De az nőkben is van, csak kevesebb.
2011. jan. 14. 09:35
 2/8 anonim válasza:
56%
tesztoszteron?
2011. jan. 14. 09:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Arcszőrzete a nőknek is van, csak sokkal gyengébb. Mint minden más szőrzetük is, egyébként. Tehát tesztoszteron, és bennük is van. Csak nincsenek heréik, ezért kevesebb.
2011. jan. 14. 09:49
 4/8 A kérdező kommentje:
ahh szevaztok.nem,nem tesztoszteronra gondolok,jah,tom,hogy az nokben is van kis mertekben,amire en gondolok az valamilyen pro-val kezdodik, szoval?
2011. jan. 14. 10:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Mint mondtam, ilyen hormon nincs. Prosztata, ami csak a férfiaknak van, de az egy szerv és nem hormon.
2011. jan. 14. 10:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kellett volna "fészbúkoznod" biológia órán.
2011. jan. 14. 11:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Pro-val a prolaktin (vagy más néven laktotrop hormon) kezdődik, de biztosan nem erre gondoltál, ez ugyanis a nőkben van nagy mennyiségben és a tejelválasztásért felelős.

Szerintem te a luteinizáló hormonra gondolsz, ami a férfiaknál a tesztoszteron termelődését szabályozza és így többek között a szőrnövekedést. De ez is megtalálható a nőkben, csak ott a sárgatest képződést befolyásolja.

2011. jan. 14. 20:33
 8/8 A kérdező kommentje:

Nyugi, nem Facebook-ozom biológia órán, én ezt valamelyik cikkben olvastam, de elfelejtettem, azóta is ezerrel keresem, de nem találom megfele,

Igen, jól mondod utolsó, de nem arra gondolok, pro-val még a progeszteron is kezdődik, könnyebbik nevén terhességi hormonnak is hívják, addig nem nyugszom, míg nem találom meg, valahol 100%, hogy olvastam, mégegyszer megtalálom, kössz az eddigi segítségeteket skacok, azért még várom mások kommentjeit!

2011. jan. 15. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!