Igaz az, hogy a cukor (jól) oldja a sokkot, sokkhatást?
Figyelt kérdés
Itt most bármilyen cukorra gondolok, tehát pl.: kristálycukor, szőlőcukor, kis cukorkák (negro), csokoládé, stb.
Valahol azt hallottam, hogy a cukor oldja a sokkot.
2011. jan. 6. 18:49
1/3 anonim válasza:
Csak a hypoglikémiás "kómát" oldja (ez nem is számít shocknak), a shocktalanításhoz vér és plazmaexpanderek vagy infúziók kellenek...
2/3 anonim válasza:
Ha balesetkor valaki "bepánikol", de komoly sérülése nincs, az milyen sokk? Traumás? Gondolom arra gondolt emberünk.
3/3 anonim válasza:
Kedves utolsó! Nem az nem sokk.A sokk egy klinikopatológiai tünetegyüttes ,mely következtében leesik a vérnyomás.Csökken a perfúzió,ezáltal a vérnyomás csak zuhan.A létfontosságú szervek hypoperfúziójával jár. Ha nem állítják meg a folyamatot ,halálhoz vezet.
A hypo és hyperglikémia egyfajta sokkhatás. Endokrin sokkhoz sorolhatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!