Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igaz az, hogy a cukor (jól)...

Igaz az, hogy a cukor (jól) oldja a sokkot, sokkhatást?

Figyelt kérdés

Itt most bármilyen cukorra gondolok, tehát pl.: kristálycukor, szőlőcukor, kis cukorkák (negro), csokoládé, stb.


Valahol azt hallottam, hogy a cukor oldja a sokkot.


2011. jan. 6. 18:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Csak a hypoglikémiás "kómát" oldja (ez nem is számít shocknak), a shocktalanításhoz vér és plazmaexpanderek vagy infúziók kellenek...
2011. jan. 6. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha balesetkor valaki "bepánikol", de komoly sérülése nincs, az milyen sokk? Traumás? Gondolom arra gondolt emberünk.

[link]

2011. jan. 7. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:

Kedves utolsó! Nem az nem sokk.A sokk egy klinikopatológiai tünetegyüttes ,mely következtében leesik a vérnyomás.Csökken a perfúzió,ezáltal a vérnyomás csak zuhan.A létfontosságú szervek hypoperfúziójával jár. Ha nem állítják meg a folyamatot ,halálhoz vezet.


A hypo és hyperglikémia egyfajta sokkhatás. Endokrin sokkhoz sorolhatók.

2011. jan. 8. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!