A cukor a szén és a víz keveréke?
De szénből és vízből elő lehet ugyan állítani,
De széndioxidből, vízből, és napsugárzásból gyakoribb :)
"De szénből és vízből elő lehet ugyan állítani,"
Nem!
Szén és víz keveréke az íszap.
A henteslovag hogy csinál szénből és vízből cukrot?
Szétbontod atomokra, aztán összerakod őket :D
Atomilag lehetséges :P
Csak egy hentesre ne bízzunk semmit.
Nem ért ez semmihez.
Ó, akkor én olvasni sem tudok, mert a wikiédia szerint:
"A szénhidrátok (szacharidok) élő szervezetek által termelt, szén, oxigén és hidrogéntartalmú szerves vegyületek..."
meg:
"A legegyszerűbb szénhidrátok, általában 3, 4, 5, 7, de leggyakrabban 6 szénatomot tartalmazó molekulák. Vízben jól oldódnak, édes ízűek (például szőlőcukor, gyümölcscukor). Ezek a hat szénatomos cukrok a C6H12O6 összegképlettel jellemezhetők. Ez az összegképlet a gyakorlatban 64 különböző vegyületet (izomereket; α, β, L, D) jelenthet, de a gyakoribb változatok száma kevesebb. (A fent említett glükóz és fruktóz mellett a mannóz és galaktóz is hexóz.)"
Én itt csak szenet, hidrogént meg oxigént látok. Persze minden bizonnyal vak vagyok, és nem ismerem fel ezt a három betűt, és hülye vagyok, de a többi (átverősen szénhidrogénnek nevezett) vegyületnél is csak szenet, hidrogént, meg oxigént látok.
Namármost, atomilag (tehát nem gyakorlatilag, jelenleg legalábbis) nem rakható össze a cukor szénből és vízből?
Az a bajotok, hogy a "humor" nevű dolgot mutatóban sem értitek... Igen, képzeld el, tisztában vagyok vele, hogy nem lehet egy atomot csak úgy kézzel megfogni, és a másik mellé rakni. (Najó, igazából csak ma tudtam meg, tőletek, dehát én csak egy Mészáros vagyok.) Ettől függetlenül atomszerkezetileg összerakható. De neeem, kötözködjetek, és sértegessük egymást, akkor sokkalta okosabbak lesztek :)
Bár akkor is van egy sanda gyanúm, hogy pár dologban azért én vagyok az okosabb, de ki tudja :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!