Miből van az anyag? Mi építi fel? Mi jeleníti meg?
11-28 06:30
akkor ha jól veszem ki a szavaidból a kiírt kérdésemre nincsen válasz a természettudomány szempontjából. tulajdonképpen a húrelmélettel sem vagyunk beljebb, mert a húr még mindig anyag, és nem az amiből az anyag van, ami az anyagot megjeleníti. de akkor az anyag lenne a végső igazság? az anyag ami folyamatosan változik lenne egy abszolútum? hol van az, amiből az anyag nyeri az "infót"? Hol a "fogaskerék" ami az anyagot irányítja? most mindegy, hogy energia, vagy anyag. Mert ha jól sejtem valamit feltételeznünk kell, ami "mozgat", mondjuk mint a húrelméletben az extra dimenziók például.

Az anyag az állóhullámokon rendeződik el. Ez az anyag .Vagyis az anyag =állóhullám.
Hogy mitől mozog az "elektron"? Nos ebben a dimenzióban az anyagot felépítő részek megjelennek,eltünnek és differenciálódakk több dimenzión keresztül és az állóhullámokon rendeződik.
Hogy milyen gyorsan jelenik meg? Műszerrel nem lehet megmérni mert az is anyagból van.
A tér minden egyes pontjában egyensúlyban van és tele van energiával. Amikor nincs anyag akkor csak energia van . röviden ennyi.Ezért nincs "sötét anyag" ,rezgés van.
A 21században nem tudják a tudósok,hogy mi a gravitáció.De mérni tudják. Akkor mit is mérnek ha nem tudják mi az?
Még a gravitáció is rezgés! az iskolában mást tanítanak ,mert "a tudás hatalom"!
utolsó
ezeket honnan vetted? egyébként akkor lenne egy kérdésem hozzád...mi rezegteti az anyagot? és akkor szerinted a gravitáció rezonancia alapú? azért vonz minket a Föld, mert hasonló a rezgésszáma a testünknek és a bolygónak?

18:52
"akkor ha jól veszem ki a szavaidból a kiírt kérdésemre nincsen válasz a természettudomány szempontjából."
De van. Az anyag anyagból van, atomokból áll. Az atom elemi részecskékből, az elemi részecske kvarkokból, stb. stb. stb.
"tulajdonképpen a húrelmélettel sem vagyunk beljebb, mert a húr még mindig anyag, és nem az amiből az anyag van, ami az anyagot megjeleníti."
Igen. A húr egy elmélet az anyag "viselkedéséről", arról, egy modell, ami megmutatja, hogy milyen az anyag szerkezete akkor, ha a mérési eredményeink azok, amik.
"de akkor az anyag lenne a végső igazság?"
Az anyag az az anyag. A természettudományok természettudományos kérdésekkel foglalkoznak, tehát pl. azzal, hogy hogyan viselkedik az anyag adott körülmények között.
"az anyag ami folyamatosan változik lenne egy abszolútum?"
Az abszolútum egy filozófiai fogalom, semmi köze a mikrofizikához.
"hol van az, amiből az anyag nyeri az "infót"? Hol a "fogaskerék" ami az anyagot irányítja?"
Ezek költői kérdések, nem tudományosak és még csak nem is filozófiaiak. Pontosabban kellene feltenni a kérdést, hogy legyen rá pontos válasz.
"Mert ha jól sejtem valamit feltételeznünk kell, ami "mozgat", mondjuk mint a húrelméletben az extra dimenziók például."
Nem feltétlenül kell feltételezni semmit, ami "mozgat".
13:31.
Az anyag adott körülmény(ek) hatására alakult ki(jelent meg), de az adott körülmény(eke)t az anyag számlájára írta a természettudomány...az okozattal támasztja alá az okot...pontosabban ha az x körülmény hozta létre az anyagot, akkor az anyag nem adhatta az x körülményt. Ezért írtam ki a kérdést...:)
Szóval akkor a körülmény lenne az ami az anyagot megjeleníti? Valószínűleg...de akkor a körülmény honnan van?
az abszolútumot azért hoztam el, mert egy nem teljes, és folyamatosan változó valami nem lehet egy végső valóság, vagy hogy is nevezzem...tehát az anyag nem az igazából van, hanem annak egy megjelenése. mivel ami valójában van, annak teljesnek és változatlannak kellene lennie nem? És ezért kérdeztem, hogy akkor végül is "hol" van, vgy mi az, amiből az anyag nyeri az információt, a körülményeket, a törvényeket. :)
Egyébként köszi a válaszod

A gravitáció is rezgés ,de ne a húrokra gondolj hanem a rezgésre.A tudásom a kiváncsiságomnak köszönhatő,hogy honnanvettem? Egyszerű józan paraszti ész.Olyan könyveket olvasok,melyek a technikai kultúránk alapjain nyugszanak de sok minden kimaradt a mai iskolák tananyagaiból. A világot akkor fedezik fel és az anyagok tulajdonságait kisérletekkel állapítják meg. És mindezt csak ezzel az elméletemmel tudom leírni.
egy érdekesség Pl.:
-ha a vas 870°C felett a vas elveszti minden mágneses tulajdonságát akkor miért mondják mágneses a föld középpontjában lévő vas -nikkel belső mag.
-1960-as évek elején 90km magasságban több kiló nártium gőzt engettek ki a felső légkörben. Több alkalommal.
Ebben a magasságban 1kg Na gáz 7000kW fényteljesítménnyel világít.Innen kezdődik az ózon lyuk, de ezzel nem dicsekednek.
-1962-ben atomot robbantanak 300km magasan .6hónapra megszüntet mindenféle rádiókommunikációt a világürrel.És a Föld mágneses mezeje egy külsőbb pályára viszi a radioaktív port.
De végül is mivel magyarázd meg azt a tényt,hogy előre megálmodok eseményeket,dolgokat és pontosan úgy történik meg.(ha hagyom).Ha szerednél többet megtudni akkor a személyes kapcsolatot javaslom.

15:45
"Az anyag adott körülmény(ek) hatására alakult ki(jelent meg)"
Ki mondta, hogy az anyag valami hatására kialakult vagy megjelent? Senki sem mondott ilyet, legalábbis a tudósok biztosan nem.
"az abszolútumot azért hoztam el, mert egy nem teljes, és folyamatosan változó valami nem lehet egy végső valóság"
Miért nem? Simán lehet. Ugye amikor 2500 évvel ezelőtt elkezdtek az abszolútumról vitázni, akkor már rögtön kialakult az a két markáns álláspont, hogy a valóság igazából mozdulatlan, és minden változás csak látszat (Zénón, Parmenidész), illetve hogy alapvető a változás, és minden állandóság csak látszat (Hérakleitosz).
"az anyag nem az igazából van, hanem annak egy megjelenése."
Ez nem fizikai kérdés, hanem filozófiai.

Az anyag=emergia egyik a másikba átalakítható.
Vagy anyagod van vagy energiád (itt ne ármra gondolj mert az csak irányított energia)
"A tér minden egyes pontjában annyi energia van ,
hogy 1 500 000db 100W-os izzót lehet vele működtetni"/Nikola Tesla(Magyar).
Szerintem jól számolt .

"Az anyag=emergia egyik a másikba átalakítható."
Attól még nem anyag=energia. Ha ugyanaz lenne a kettő, nem kellene átalakítani őket egymásba, mert ugyanazok lennének. A pulyka sem = sült pulyka, noha átalakítható sült pulykává.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!