Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez a cikk mennyire igaz?

Ez a cikk mennyire igaz?

Figyelt kérdés

[link]

Elkezdett érdekelni ez a téma (is), próbálok olvasni mindenfélét, viszont kb nulla tudással nehezen tudom eldönteni mi igaz, és mi nem.

Tudnátok segíteni abban, hogy honnan kezdjem? Nem gondolok extrém tudományos mélységekre, azokhoz szerintem kuka vagyok, inkább “egyszerűbben” megfogalmazott magyarázatok érdekelnének.

Link, könyv, videó - minden érdekel. Konteó nem. Angolul is lehet (illetve akár más nyelvű forrás is amit le tudok fordítani angolra).

Elvesztem a sok információban :(

Bolygók, naprendszer, föld, kozmikus háttérsugárzás, mágnesesség, valid kísérletek valid eredményekkel, keringés - mi, hogyan és miért.

Köszönöm ha segítesz!

ma 00:49
 1/2 Mojjo ***** válasza:
100%

Elavult cikk. A cikkben hivatkozott kiserlet Drezdaban mar reg beindult. Itt tudsz bovebben olvasni errol:

[link]

ma 07:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Az nem olyan könnyű. Nem hárítok, magyarázok. Minden ismeretnek megvan a maga bonyolultsága. Ebből következik, hogy egy dolog minél bonyolultabb, annál több előismeret kell a megértéséhez (különben félreértés lesz, nem megértés).

Nincs "általános" ismertető. Pontosabban, ez az iskola. Vagyis aki nem tanulta/elfelejtette, a tankönyvekkel jár a legjobban.

Ha pedig nem az egész világegyetem érdekel, konkrétan érdemes kérdezni, arra könnyebb és főleg lehet válaszolni. Ezzel a fórummal például az a baj, hogy annyira lejáratódott, hogy rengeteg a hamis információ benne, és nincs kapaszkodó az eligazodásra, mert néhány primitív ember úgy gondolja, legalább annyi sikere legyen, hogy másnak fájjon.

Tehát kérdezz konkrétan!

ma 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!