Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért csípősebb a leves a végén?

Miért csípősebb a leves a végén?

Figyelt kérdés
Szoktam tenni erős pistát a levesbe és az utolsó pár kanálnyit olykor már alig bírom megenni, annyira csíp. Pedig amikor beleteszem akkor alaposan összekeverem. Mi erre a magyarázat?
ma 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Továbbá mire szép lassan elfogyasztod, az közben leülepedik. Tehát a végén eszed a sűrűjét.
ma 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A maradékban kiülepedik a csípős fűszer őrleménye.
ma 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Próbáld ki, hogy keverés után veszel az aljáról (pl. fecskendővel).

Az nem lesz csípősebb.

ma 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a csípős fűszer hatása az ízérzékelésedben is kumulálódhat. Kismértékű és egyenletes expozícióval is fokozatosan eljuthatnak az érzékelő sejtjeid a fájdalmasan irritált állapotig!

😝

ma 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyre több érzékelő lesz ingerelve a nyelvedben a kapszaicin által.
ma 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!