Miért van az hogy a vízben főnek a dolgok az olajban sülnek?
Figyelt kérdés
2010. nov. 9. 11:56
1/4 anonim válasza:
a víz 100 fokon elforr, szóval az a max amit bír.
2/4 anonim válasza:
Az első nem igaz, mert sütni olaj nélkül, 70-80 fokon is lehet. A lényeg, hogy ha főzöl, akkor az étel vizet szív fel, míg ha sütsz, akkor a saját víztartalma is elpárolog, de legalábbis nem nő. És ez a víz jellegzetes érzetet kelt a nyelven, azaz befolyásolja az ízt azáltal, hogy más az összetétele az ételnek, más a textúrája, más a jellege.
3/4 anonim válasza:
Mert a víz 100 fokon forr, az olaj meg vagy 200 fokos, ha felhevíted.
4/4 anonim válasza:
Azért, mert főzéskor az étel vízben van, és felveszi a vizet.
Sütéskor az olaj kiszívja az ételből a vizet, és emiatt máshogy sül meg. Ha túl sokáig sütöd, az ételbe belefolyik az olaj a víz helyébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!