Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az ánusz és a rektum között...

Az ánusz és a rektum között mi a különbség?

Figyelt kérdés
Ügy tudom, mindkettő a végbélnyílást jelenti.
tegnap 22:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csak az anus. A rectum a végbél maga.
tegnap 22:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Ahaaa köszi, így már értem.
ma 09:06
 3/4 A kérdező kommentje:
És mi dönti el, hogy melyik helyzetben melyiket használjuk? Mert pl. az anális szexnél nyilván nem csak a végbélnyílás kap szerepet, hanem maga a bél is. Szóval lehetne akár rektális szexnek is nevezni.
ma 09:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Szex esetében a behatolási pont alapján nevezzük meg. Nem tudom miért alakult ez így, de az orális szex is orális, nem pedig stomális, vagy bármi ilyesmi. Persze van olyan is, de az egy másik történet...

A rektális vizsgálat pl. rektális megnevezést kapta, a prosztatavizsgálatnál, vagy az állatgyógyászatban is.

Értelmezd a szavakat úgy, hogy az ánusz rektum bejárata. Ahogy az ajkak is csak határolják a hüvelyet. stb.

ma 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!