Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Los Angelesi nagy erdőtűzek...

A Los Angelesi nagy erdőtűzek szándékosak is javarészt + a klímaváltozás is rátesz még 1 lapáttal?

Figyelt kérdés

jan. 9. 07:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%

"Amennyire hallottam, LA alapból egy sivatagos terület."

viszonylag száraz éghajlat, de közel sem sivatagos (ha sivatagos lenne, egyáltalán nem lenne semmilyen erdő, ami éghetne). leginkább a nyár az, ami telibe száraz, hasonlóan a mediterrán térséghez. ezért is durva, hogy normál esetben arrafelé ezek szoktak lenni az év legcsapadékosabb hónapjai.

jan. 9. 13:12
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

LA és Las Vegas közti út szinte tiszta sivatag.

Igaz, hogy ha esik egy kis eső, napok alatt kivirágzik, aztán kiszárad.

jan. 9. 17:17
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
#12 igen, a mojave sivatag, de az nem pont LA, előbb át kell menni a hegyeken. nem ott vannak a tüzek.
jan. 9. 17:51
 14/21 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem hogy miért télen van ez és nem nyáron.
jan. 10. 14:29
 15/21 A kérdező kommentje:
Egy új info szerint szándékosság történt..
jan. 10. 14:35
 16/21 T. Feri ***** válasza:
72%

Bár tényleg nem sivatag, de azért látszik, hogy Tom Hanks háza mögötti hegyen-völgyön nem sok fa nő, de fű is alig.

[link]

jan. 10. 17:23
 17/21 T. Feri ***** válasza:
81%

[link]

Ahogyan elnézem a pusztulásról készült képeket, azt látom, hogy a nagyobb facsoportok éppen maradtak, míg a házak leégtek. Ezek könnyűszerkezetes házak, maximum csak a kémény van téglából. A tűz terjedését az okozta, hogy túl sűrűn épültek. Ez pedig arra utal, hogy a város, vagy a befektető így nagyobb pénzeket kapott a területért, ezért ilyen sűrű a beépítés. Ez egy nagyon elhibázott településpolitika volt. Ha így épül újjá, ugyanilyen tűzvész meg fog ismétlődni.

jan. 10. 19:05
 18/21 A kérdező kommentje:
Tudtommal a viharok miatt épülnek Amerikában ilyen szerkezetű házak, mert ha téglából építkeznének nehezebben élnék túl a hurrikánok, tornádók okozta károkat..
jan. 10. 20:47
 19/21 anonim ***** válasza:
21%

#18 ez pont, hogy még inkább indokolná az erősebb szerkezetet. ezek a házaknak elég egy nagyobb tüsszentés, és már repülnek is.

az amerikaiak egyszerűen csak szeretik olcsón megúszni a házépítést. meg tegyük hozzá, más a gondolkodás, sok amerikai államban tényleg csak a legcsóróbbak kényszerülnek társasházban, tömbházban lakni.

(egyébként hurrikánok egyáltalán nem jellemzőek a kaliforniai partvidéken, a tornádók pedig nagyon keskeny sávban pusztítanak, nagyon pici az esélye, hogy pont a házadat telibe kapja)

jan. 10. 22:50
 20/21 anonim ***** válasza:
Én már tüsszentettem faházban, de nem dőlt össze.
jan. 31. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!