Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tudományos szempontból megköze...

Tudományos szempontból megközelítve, milyennek gondoljátok az étrendkiegészítőkkel és hozzáadott vitaminokkal megtámogatott vegán diétát kutyára és macskára nézve?

Figyelt kérdés

A két kategória teljesen más, hiszen a kutya mindenevő, a macska kötelező húsevő. Azonban engem az érdekelne, szerintetek mennyire állja meg a helyét tudományos szempontból az a megközelítés, hogy a szintetikus tápanyagokkal megtámogatott növényi étrend akár húsevő állatoknak is megfelelő lehet?

Amit rögzíteni szeretnék: hasonló kérdést az Állatok kategóriájában is feltettem már csak macskákra, amit itt érhettek el: https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__12895981-bi.. , ott javasolták a Tudomány kategóriát, ugyanis tudományos igényű megvitatását szeretném a témának.

Azt is rögzítem, hogy bár én vegán vagyok, háziállatom jelenleg nincsen, tehát elméleti fejtegetést folytatok, és nem kísérletezgetek ezzel jelenleg az állataimon.

Vannak azonban tanulmányok, amelyek kutyákra nézve egyértelműen megmutatják, hogy lehetnek egészségügyi előnyei is akár a vegán étrendnek. Macskák esetében jóval kevesebb ilyen tanulmány létezik, de egyik sem mutat olyan irányba, hogy ez rossz lenne számukra. Ami tudományos szempontból abszolút nem reprezentatív, hogy számos állattartót én is ismerek, aki hasonlóan táplálja természetes módon húsevő házikedvencét, és akár kutyáról, akár macskáról van szó, jó tapasztalatokkal rendelkeznek.

tegnap 22:52
 1/2 anonim ***** válasza:
83%
Tudományos szempontból kísérleti jellegűnek számítanak az ilyen kutya és macska tápolások.
tegnap 23:45
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen, de ezek a kísérletek úgy tűnik, pozitív eredményt hoznak a vegánok szempontjából.
ma 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!