Szerintetek előfordulhat, hogy az evolúció olyan értelmes lényekké teszi a kutyákat, mint az emberek?
https://www.youtube.com/shorts/GQ6HAFp0XCQ
Lehetséges, hogy van olyan földönkívüli faj, ami olyan cuki, mint a kutyák?
Ha és amennyiben a jelenlegi helyzet változik, és az ember, mint uralkodó faj eltűnik a Földről, abban az esetben nem kizárható (megfelelő körülmények esetén), hogy vmelyik farkasféle emelkedik ki a mezőnyből, h uralkodó fajjá váljon.
A videót nem néztem meg. Foglald össze, kérlek.
Ez a Tudomány főkategória. Légy olyan kedves, definiáld a "cuki" fogalmát. Ameddig nem tudjuk, miről beszélünk, nem tudunk adekvát választ adni a kérdésedre.
Földön kívüli életre vonatkozó tudásunk jelenleg meglehetősen teoretikus.
Nem hinném.
Egyrészt ahhoz el kellene tűnni az embernek a Földről, másrészt nem a kutyáknál vannak okosabbak: a varjak.
Ha az ember eltűnne, a varjak emelkednének fel, mivel félelmetesen intelligensek: nem csak tudnak használni, de készíteni is tudnak eszközöket!
Ha pedig már megemlítettem a varjakat, akkor egy kis infó róluk:
"értik az ok-okozati összefüggéseket,
képesek előre tervezni,
gondolkodásuk analitikus
eszközöket használnak, de nem csak egyet-egyet, hanem arra is képesek, hogy adott sorrendben egymás után többet is alkalmazzanak, valamint ezeket emlékezetből is összeállítsák
kitűnő a memóriájuk, amit az élelem elrejtéséhez is használnak, akár kétszáz különböző rejtekhelyet is gond nélkül megjegyeznek, mi több – arra is emlékeznek, hogy melyik helyen pontosan mit hagytak.
képesek megkülönböztetni az emberi arcokat,
meg tudják becsülni, hogy mekkora egy adott tárgy súlya"
Forrás: [link]
A kutyák helyett tehát én rájuk tippelnék, mint akik az ember szintjére emelkedhetnének, persze, sok-sok testi változással is járna ez.
Azért ez attól is függ, hogy kit mennyire szorít a szükség.
Még emberi fajok is voltak, amelyek nem fejlődtek tovább, mivel kiválóan megéltek így is.
“Szerintetek előfordulhat, hogy az evolúció olyan értelmes lényekké teszi a kutyákat, mint az emberek?”
Ahhoz az kellene ,hogy az egyre okosabb, “emberibb” kutyák szaporodjanak. Addig ilyesmi nem igazán tud történni, na meg akkor is jobbára évszázezrek-évmilliók kellenének látványos eredményhez (folyamatos céltudatos tenyésztéssel persze valamelyest redukálható az idő, de na, az sem sokkal életképesebb).
“Lehetséges, hogy van olyan földönkívüli faj, ami olyan cuki, mint a kutyák?”
Hogy ez hogy jön ide azt nem tudom, de ha az a földönkívüli faj olyan mint amiket általában cukinak tartunk akkor esélyesen igen, sokan cukinak találnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!