Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kelet-magyarországon miért...

Kelet-magyarországon miért van sokkal gyakrabban köd, mint nyugaton?

Figyelt kérdés
Én a Nyugat-Dunántúlon lakok de itt kb. 2-szer ha volt köd az idén, míg keleten állítólag rendszeres. Itt télen majdnem minden nap szikrázó napsütés és 10 fok van emiatt.Itt elfújják az Adriai tenger felől jövő szelek?

ma 14:19
 1/2 anonim ***** válasza:
Keleten is inkább csak az északi, hegyvidékes részen gyakori a köd, itt megreked a hegyek között a nedves párás ködös levegő.
ma 16:22
 2/2 anonim ***** válasza:

#1 Az Alföld közepén lakok és az elmúlt 10 napból 8 ködös volt. Ez nem egyedi eset, minden tél ilyen. Most is épp ködben haza, meg tegnap is. Itt a köd általában városon kívül a legerősebb. Nem tudom mi ennek a "mechanikája", de én meg pont arra tippelnék, hogy itt az Alföldön a hegyvidékek hiánya miatt jellemzőbb a köd, míg nyugaton a legtöbb terület takarásban van.

Feltéve persze, hogy nyugaton tényleg kevésbé jellemző a köd, mert fogalmam sincs, hogy tényleg így van-e.

ma 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!