Kelet-magyarországon miért van sokkal gyakrabban köd, mint nyugaton?
Figyelt kérdés
Én a Nyugat-Dunántúlon lakok de itt kb. 2-szer ha volt köd az idén, míg keleten állítólag rendszeres. Itt télen majdnem minden nap szikrázó napsütés és 10 fok van emiatt.Itt elfújják az Adriai tenger felől jövő szelek?ma 14:19
1/2 anonim válasza:
Keleten is inkább csak az északi, hegyvidékes részen gyakori a köd, itt megreked a hegyek között a nedves párás ködös levegő.
2/2 anonim válasza:
#1 Az Alföld közepén lakok és az elmúlt 10 napból 8 ködös volt. Ez nem egyedi eset, minden tél ilyen. Most is épp ködben haza, meg tegnap is. Itt a köd általában városon kívül a legerősebb. Nem tudom mi ennek a "mechanikája", de én meg pont arra tippelnék, hogy itt az Alföldön a hegyvidékek hiánya miatt jellemzőbb a köd, míg nyugaton a legtöbb terület takarásban van.
Feltéve persze, hogy nyugaton tényleg kevésbé jellemző a köd, mert fogalmam sincs, hogy tényleg így van-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!