Semjén Zsolti bácsi komolyan gondolta, hogy jó dolog gyakrabban miséket tartani?
Nem gondolkoznak el ezek mielőtt mondanak valamit? Vagy simán lehet, hogy csak provokál.
Ha jól tudom a kereszténység nem egy Deista vallás, tehát nem azt tanítja, hogy Isten megalkotta és beindította a világot, mint egy masinár, hanem aktívan beavatkozik a világba és szerves része az életünknek.
Ennek fényében én pont azon magyar egyházakat nem értem, akik most a járvány miatt elhalasztják a miséket, istentiszteleteket, és létszámbeli korlátozásokat vezetnek be.
Ennyire sem hisznek abban a püspökök, papok, esperesek, és lelkészek, hogy Isten megvédi őket hitükért a betegségtől?
Jézus azt tanította az Evangéliumokban, hogy a hívő keresztény ihat mérget, megmarhatja vipera, nem fog baja esni, amíg hisz Jézusban.
Vagy egyáltalán mi ez az egész túlélősdi? Aki igaz híve Krisztusnak, az úgyis feltámad és a Mennyben lesz vele, aki meg Pokolra jut, az max pár évtizeddel tudja elodázni az öröi szenvedést.
Súlyos Orwelli Duplagondolra utalnak nekem ezek a koronavírus-elleni egyházi intézkedések? Most akkor tényleg hiszünk Istenben és az ő világra gyakorolt hatalmában, vagy burkoltan beismerjük, hogy az egész csak egy hagyomány természetfeletti köntösben?
Komolyan ennyire nem megy a szövegértés vagy csak elfogult vagy?
Szerinted mi a jobb ha egy nap egy misén részt vesz 500 ember vagy ha tartanak 5-öt és mindegyiken csak 100-100 van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!