Csak az érhet el sikereket matematikából aki már egészen kiskorától kezdve ezzel foglalkozott?
Sziasztok!
az utóbbi időben egyre inkább érdekel a matematika, (köszönhetően a helyi könyvtárnak) sok időt töltök ott
Gondolkodtam hogy szakot váltok és jelentkezem Budapestre az osztatlan gazdaságelemző képzésre.
Tájékozódtam a szakkal kapcsolatban és konkrétan egy könnyebb matematika alapszaknak felel meg.
Gimibem, 5 voltam belőle viszont akkoriban teljesen más érdekelt mint most, amikor kinyílt a világ előttem.
Szerintetek váltsak 20 évesen?
Gondoltam hogy leemeltezek, mivel oda kötelező is, de nem tudom mennyire tudom majd felvenni a versenyt ott azokkal akik gondolom matek tagozatról jöttek, oktv-n, mindenféle matekversenyen részt vettek.
Azt olvastam hogy a matematikát bárki meg tudja érteni, csak kellő kitartás kell hozzá.
Szerintetek is igaz az hogy a matekhoz nem kell tehetség csak nagyon nagyon erős öszpontosítás, fegyelem, és sok-sok gyakorlás?
Félek belevágni.
Köszönöm ha végigolvastátok
ilyen idős korodban a matematikusok már nem azon gondolkodnak, hogy matematikával foglalkozzanak-e, hanem azzal, hogy melyik ágával
gazdaságelemzés nyilván valószínűségszámítás, lineráis algebra, analízis alkalmazott szinten
a jó gazdaságelemző inkább azzal foglalkozik, hogy az új matematikai eredmények hogyan egészítik ki a már létező gazdaságelemzési modelleket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!