Miért árthat, ha apró műanyagforácsok kerülnek a szervezetbe?
A Wikipedián van erről egy felsorolás:
az egyes egészségügyi kockázatok mellett ott vannak felső indexben egy-egy kockázatról történő tanulmányok.
Az miért volna indok az ellen, hogy valamitől tartsunk, hogy van más, ami veszélyesebb?
"A mérgezés még gyógyítható"
Vagy igen, vagy nem.
" de a belső vérzés végzetes."
Vagy igen, vagy nem.
"Több gyár nagyon súlyosan vezetett, bekerült a szilárd szennyeződés.az élelembevami végzetes is lehet ( pl fémek a Coca colában)."
A mikroműanyagok meg ott vannak mindenhol (de szó szerint!). És ott is maradnak jó sokáig (hiszen te magad írod, elég lassan bomlanak le). Azt még nem tudjuk, inkább csak sejtjük, milyen káros hatásaik lehetnek. Rövid távon valószínűleg nem túl súlyosak (különben már tapasztalnánk). Hosszú távon meg... ki tudja? (Mondjuk előbb-utóbb kiderül.)
3
Hogyan lehet minimalizálni a bevitelüket?
Ha pl. termesztek egy gyümölcsön, abban elvileg nincs, ugye? Vagy annyira szét van szórva, hogy már abban is lesz?
Nem tudom pontosan, de kb. mindenben van már. Minden bizonnyal a testedben is. (Már sokszor kimutatták emberi szervezetből.) Itt egy ábra a különböző dolgokban a mennyiségéről (nem tudom, mennyire megbízhatók az adatok):
Innen származik:
Szerintem nem nagyon van olyasmi a Föld felszínén, ami ne lenne szennyezett velük (persze nyilván a dózis sem mindegy).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!