Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit gondolsz a biológiáról?

Mit gondolsz a biológiáról?

Figyelt kérdés
Minél több adatot? Minél több logikus magyarázatot? Miért úgy működik egy élőlény, ahogy?
okt. 23. 21:37
 1/8 Mojjo ***** válasza:
100%
okt. 23. 21:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Leíró jellegű vagy magyarázó tudományt? Magolást?
okt. 23. 21:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Megy a hülye az erdőben, és meglát egy gombát.

Így szól: Goombaa, gombaa!

A gomba válaszol: Amiért tudod a nevem kívánhatsz hármat.

A hülye: Legyek okos!

Hú vazze, okos vagyok! Beszarok!

Hú Beszartam! De hülye vagyok...

Goombaa, gombaa...

okt. 23. 21:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát - például a sejtbiológia szerintem eléggé "magyarázó jellegű" tudományág...
okt. 23. 21:49
 5/8 Mojjo ***** válasza:
100%
@2: Te google fordítóval próbálsz most magyarul írni, és bantu törzsi nyelvről fordítod épp le a mondandód, vagy mi?
okt. 23. 21:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom a biológiáról, hogy az egy olyan tudományág, amely az élő szervezetekkel foglalkozik.
okt. 24. 00:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Gimnáziumi szinten inkább magolós, bár ökolólógia, genetika, populációgenetika és még az embertan is tartalmaz számolásokat, amiket érdemes megérteni, ha tudni akarod és előkerül minimális biokémia.

Ha az egyetemi szintre vagy kíváncsi, akkor ott már magas szinten jelen van a biokémia, mint az élet alapja és természetesen a természettudományok leírónyelvét, a matematikát sem lehet elkerülni.

okt. 24. 09:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Aki azt gondolja, ismeretet lehet szerezni magolással, az nem véletlen. Nem érti a megszerzett ismeretet. Ez rosszabb, mintha nem lenne, mert azt a tévképzetet kelti, hogy van.

Nem létezik magolós tudomány, csak félreértés létezik. Azért, mert például a növényeket rendszerezzük, azt nem lehet magolással megtanulni. Lehet megjegyezni és visszaszajkózni, erre több állat is képes. De ha nem tudjuk, hogy az adott növény miért zárvatermő például, és ez mit is jelent, miféle következménye van, akkor csak egy szót ismerünk jelentés nélkül, nem a biológia egy részét.

És ez elmondható bármely tudományágról. Sőt, általában az élet eseményeiről is.

okt. 24. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!