2024.Szeptember közepe. Árvíz. A globális felmelegedés-szárazság mesehívői látják-e, hogy még sem veszett el a víz?
Egyszerűbb lett volna azt írnod, hogy "kib*szott buta vagyok és rohadtul nem értek a témához". De így is jó, így is értjük és megértettük.
"Sem Szerbiában, sem Romániában nincs ezzel semmi baj. Megfelelően magas gátak építettek már 50 évvel ezelőtt."
Klodzko, Lengyelország: [link]
Ladek-Zdroj, Lengyelország: [link]
Pozsony, Szlovákia: [link]
Szerbiában és Romániában még valóban nem öntött ki a Duna, ahogy nálunk sem, mivel mi lejjebb vagyunk. Ami a fenti képen látható, az zúdul le hozzánk, aztán a horvátokhoz, szerbekhez, majd a románokhoz.
Viszont ezek az esőzések nem csak a Duna vonalában okoznak problémát, Duna nélkül is megoldja a problémát.
Klodzko, Lengyelország: [link]
Ladek-Zdroj, Lengyelország: [link]
Románia, nem tudom melyik város: [link]
Ezeket a képeket egy rém egyszerű kifejezéssel kerestem, legelső találat. 3 másodperc. Ennyi ideig tartott volna neked, hogy leküzdd az ostobaságodat. De te inkább a kreténséget választottad ahelyett a 3 másodpercnyi informálódás helyett.
Húzz vissza a tévé elé, ezeket a témákat meg hagyd a felnőttekre.
" Sem Szerbiában, sem Romániában nincs ezzel semmi baj." - Szerintem pl. Galati megyében ezt kicsit máshogy gondolják.
és milliószor mondtuk, hogy nem globális felmelegedésről kéne beszélni, hanem klímaváltozásról, aminek az egyik összetevője a felmelegedés. De valószínűleg egy ilyen hosszú, többszörösen összetett mondat értelmezése már meghaladja a szellemi képességeidet...
Attól, hogy szárazság lesz, nem azt jelenti, hogy mindenhol.
Hanem valahol szárazabb lesz, valahol meg hevesebb esőzések.
Kb. kisiskolás szint megérteni.
Az első válaszadó a sötétbuta és világot nem látott, tapasztalatlan.
Zentát, Horgost, Újvidéket (stb.) szerintem sokan ismerik, én ott többször voltam átutazóban. Nézzétek meg akár Google térképen utcanézetben. Szerbeknél -VAJDASÁGBAN- a Tisza és Duna mentén végig akkora töltésoldalak vannak, hogy oda homokzsák nem kell. Nálunk miért nem lehetett ezt úgy megcsinálni?
Van ahol jó az árvízvédelem és máshol kevésbé jó és váratlan nagy esőzések gondot okoznak. És van ahol átlépi a gátakat is olykor, tehát árnyaltabb a kép. Keress rá és bizony cikkeznek róla: lengyelország árvíz, csehország árvíz, románia árvíz. Szerbia most úgy tűnik ezt megúszta, de kapásból példák:
2024.09.17., 09:57
"Árvíz: átszakadt a lengyel gát egy húszezres településnél, a második emeletig árasztott el mindent – videó"
2024. szeptember 16. hétfő. 13:40
Hátborzongató felvételek a cseh árvízhelyzetről
2024. szeptember 17., 09:27
Vészhelyzetet hirdettek az árvíz által sújtott romániai megyékben
lengyelország árvíz
csehország árvíz
románia árvíz
Amúgy vannak hamis riogatások és vannak valós beszámolók is. Alaptalan volt például (és láss erre is egy valós példát) a 2019-es Amazonas esőerdői erdőtüzek riogatás, ahol valójában a szokásos éves erdőtüzek voltak egy kicsit nagyobbak. Brazíliát félig pirosra (vagy narancssárgára) színezett térképekkel mutogatta a média, holott annál nagyságrendekkel kisebb területek égtek és igazából sok kis erdő terület nyerő égetést csináltak a termelők. Valójában csak ennyi égett (és tovább nagyítva még ennyi sem!):
( [link] )
Itt egy több éves diagram és valójában 2019-nél voltak sokkal nagyobbak is.
"Az erdőtüzek száma Brazíliában a Legal Amazonas területén 2000 és 2023 között"
"Nézzétek meg akár Google térképen utcanézetben. Szerbeknél -VAJDASÁGBAN- a Tisza és Duna mentén végig akkora töltésoldalak vannak, hogy oda homokzsák nem kell. Nálunk miért nem lehetett ezt úgy megcsinálni?"
Ennek mi koze ahhoz, hogy elveszett-e a viz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!