A természetben megfigyelhető mimikri tekinthető konvergens evolúciónak?
Azt megérted, átlátod ,hogy mondjuk egy egyre havasabb területen miért az egyre fehérebb bundájú állat tud jobban elrejtőzni? Na, az utánzás is ugyanez, csak ott nem a hóra kezd hasonlítani az állat hanem mondjuk faágra. Viszont a mechanizmus nem más.
Na meg ha már itt tartunk akkor légy szíves írd le ,hogy szerinted mi az evolúció, hogyan működik? Az a rész amit elfogadsz belőle azt miért fogadod el s az hogyan működik?
Lehet alapjaiban félrecsúszott valami s ezért nem érted.
De nekem egy percig sem azzal volt gondom, hogy átlássam hogy miért kezdenek el hasonlítani(ugyanolyannak lenni) mint egy levél vagy faág.
Vagy hogy a jegesmedve miért fehér.
Hanem az, hogy bárhol olvasok utána, továbbra sincs megmagyarázva, hogy ezt hogy hozzák össze a gének.
Eleve a szó hogy utánzás. Hát nekem az eléggé tudatos cselekedetnek tűnik.
Mert az hogy valami folyik, az nem tudatos, ezért nem is tudatos dolgok csinálják. Pl víz, folyó, vér stb….
De az utánzás? Azt eddig én még csak élőlénnyel kapcsolatban hallottam…. Ember, emberszabású majom stb….
Tekintve hogy sokkolóan pontosan ugyanolyan az állat, mint a növény, számomra ez a folyamat a tudomány jelenlegi állása alapján megmagyarázhatatlan.
Most az evolúcióról a tudósok is tudnának 38 oldalt megtölteni itt, de ha jól tudom ők is folyamatosan fedeznek fel új dolgokat és fognak is még 500 év múlva is.
Nem gondolnám hogy átfogóan kellene mindent tudnom az alap evolúcióról akár hogy ezt meg tudjam magyarázni tudományosan.
Egyik kérdésre/ kérésre sem válaszoltál…
“De nekem egy percig sem azzal volt gondom, hogy átlássam hogy miért kezdenek el hasonlítani(ugyanolyannak lenni) mint egy levél vagy faág.”
Akkor mi a baj? Nyilván ha a szelekció az egyre levélszerűbb formát támogatja akkor a populáció egyre levélszerűbb lesz. S lesz olyan pont mint ami napjainkban van mikor már nagyon levélszerűek.
“Hanem az, hogy bárhol olvasok utána, továbbra sincs megmagyarázva, hogy ezt hogy hozzák össze a gének.
Eleve a szó hogy utánzás. Hát nekem az eléggé tudatos cselekedetnek tűnik.”
Ugyanúgy hozzák össze mint ahogy a jegesmedve fehér bundáját összehozták.
Hogy neked tudatosnak hangzik az mindegy mert nem az. A botsáska nem tudatosan született botnak kinézőnek, ahogy a jegesmedve sem tudatosan fehéredett ki.
“Tekintve hogy sokkolóan pontosan ugyanolyan az állat, mint a növény, számomra ez a folyamat a tudomány jelenlegi állása alapján megmagyarázhatatlan.”
De hát eléggé meg van magyarázva…
“Most az evolúcióról a tudósok is tudnának 38 oldalt megtölteni itt” (…)
Csak egy-két mondatot kértem ,hogy írd le szerinted hogyan működik. Azt írod van amit értesz s elfogadsz, én meg arra kértelek ,hogy röviden írd le az általad elfogadott dolgokat mi alapján fogadod el és hogyan működnek.
Itt most az evolúció működésének alapjairól van szó. Ha tényleg zavarosak akkor tudom ajánlani Zállatorvos sorozatát, itt az első rész:
Vagy a több mint száz evolúció témájú kérdést itt a GyK-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!