Jól emlékszem, hogy a kétezres években sem volt ekkora hőség nyaranta?
10
A '80-as évekkel példálózni nem jó, mert valahogy az évtized közepe felé volt egy nagy vulkánkitörés, és a légkörbe került hamu pár éves globális lehűlést hozott. 3 nagyon durva tél is volt emiatt, -30 körüli hőmérsékletekkel. Akkor láttam olyan szőlőültetvényeket, ahol a tőkék többsége földig fagyott.
Ha itt a 30 napos előrejelzésnél a maximumokra visszük az egeret, látni, hogy több napon is a napi melegrekordot 2007-es hőség tartja.
13, Mi a forrásod erre, amit írsz? Meg barom lenne az a meteorológus, aki ezt nyilatkozta? Egyetemet végzett, te meg szakmunkásképzőt. Ez a baj a fajtáddal, nincs semmilyen értékelhető végzettség, tudás, mégis kétségbe vonják annak a szavát, aki hosszú évekig tanult és kutatott egy területet.
Aki azt állítja, hogy voltak ilyen időjárások, és ez normális, az egy kretén. Le is írom, hogy miért.
Persze, volt olyan júniusban, hogy délután háromra 36 fok volt, csak mondjuk este kilencre már csak 20 fok, éjjel meg 18. Most meg este kilenckor is harminc fok van, éjszaka meg 24. Meg ugye korábban mondjuk két napig tarott, most meg örülünk, ha két hétig tart, és nem mondjuk húsz napig. Régen voltak nyári esők, zivatarok, ezek most elmaradnak. Kérdezd meg 13-as az alföldi termelőket, hogy ilyen volt-e nyár régen, akár mondjuk csak tíz éve!
Szerintem júliusban és augusztusban hasonlóan meleg volt a 2000-es években is. Emlékszem hogy 2005-ben vagy 2006-ban voltunk a debreceni virágkarneválon a szüleimmel és olyan meleg volt hogy majd elájultunk. A nyári szünetekben se szerettem kijárni júliusban és augusztusban kora délután, mert perzselő hőség volt.
Ami nekem szembetűnő változás gyerekkoromhoz képest:
- a szeptember sokkal melegebb lett, jellemzően 25-30 fok szokott lenni pár éve, nekem ilyen nem rémlik hogy sulikezdéskor nyári meleg lett volna
- a május és a június a korábbiakhoz képest jóval csapadékosabb és hűvösebb, az utóbbi években 10-15 fok sem volt ritka ezekben a hónapokban, sokszor fújt a szél, esett az eső hetekig, gyerekkoromból májusi, júniusi kiadós záporok rémlenek, de hosszan tartó esőzések nem igazán, alapvetően száraz idő, 25-30 fok volt
- a téli fagyos napok száma jelentősen csökkent, gyerekként decemberben a bokáig érő hóban gyalogoltunk a suliba, januárban csúszkáltunk a jégen mert minden fagyott volt, február végén, márciusban viszont már kellemes napos idő volt
Hozzáteszem alföldi gyerek vagyok, az ország más részein élők másképp emlékezhetnek ezekre az időkre
Borzasztóan rossz példa a Debreceni Virágkarnevál időjárása, tekintettel arra, hogy az augusztusban van, ami az év legmelegebb hónapja. Itt viszont mi most a júliusi időről beszélünk, márpedig júliusban 37 fok az nem normális, ha tetszik ez itt egyeseknek, ha nem.
Egyébként, ha volt ilyen meleg régen is, akkor hogy lehet, hogy tizenhárom hónapja folyamatosan dőlnek meg a mindenféle évszakos melegrekordok Magyarországon?
3 Te vagy a bars-os maca? Láttam egy videót ma, bár ne láttam volna, miszerint azért van meleg mert elmondják a médiában hogy meleg van, emiatt aki eddig fázott is, hirtelen megsül, mivel bebeszéli magának. Agyam eldobom, mekkora barmok fizették ki a bars képzést, vagy mekkora barmok férje.
Ezen kívül nyilván nem így van, pl sokszor volt olyan hogy azt mondták, á délelőtt csak 25 fok lesz. Elmentünk futni, mi ez a fura rosszullét, hazamegyünk erre 32 fok. Ennyi, az ember érzi, ha mégis 7 fokkal több, vagy kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!