Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha információs hurkok előállná...

U. Xorter kérdése:

Ha információs hurkok előállnának az időben, akkor azok fixhurkok lennének?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor abból következne-e a nemdeterminisztikusnak vélt időfák determinisztikussága? Ez alatt azt értem, hogy hiába áll több szálból az idő, ágazik szét, esetleg hurkolódik benne az információ, valójában már mindenek előtt determinált volt minden pontja, minden elágazása és a többi.

(A gyakorlatban olyasmire lehet gondolni, hogy a jövőből megkaptam ezt a kérdést, és én meg most kiírom ide. Amikor pedig eljön az idő, akkor elküldöm magamnak a múltba - persze ha lehetne ilyet. De akkor most ki is találta ki valójában ezt a kérdést? Fixhurok ebből akkor lesz, ha a jövőben ezért a kérdésért valóban megdolgozom, nem csak elém rakják. A másik eset, ami pedig a fixhurok hiánya, hogy sem most, sem a jövőben nem születik meg ez a kérdés.)

2024. júl. 9. 19:21
 1/4 anonim ***** válasza:
72%
Minden bizonnyal - de rajtad már ezek a hurkok sem segítenének...
2024. júl. 9. 19:54
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

„a jövőben ezért a kérdésért valóban megdolgozom,”

„Megdolgozom”, ha igazán dolgozni akarsz, akkor menj el kábelárkot ásni, vagy a mezőre kapálni. Amit te itt művelsz, az nem munka, ennek semmi értelme nincs. Ez nem több, mint egy eszetlen idióta agyament baromságai. Futás a tűző napon teljes menetfelszerelésben, téli öltözékben, vegyvédelmi köpenyben, gázálarcban három szűrőbetéttel, ez kellene neked, aztán nem lenne kedved ilyen irdatlan nagy marhaságokkal foglalkozni.

2024. júl. 9. 22:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem nem kenyerem a pökhendiség... De azért az, hogy 5 évet tanultam a természettudományos képzési területű mesterdiplomámért, te meg itt hányod a baromságokat, hovatovább, aki esetleg még ért is a témához, kijavít, te meg letorkolod, hát... Finoman fogalmazva is tenyérbemászó.
2024. júl. 10. 19:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem fix-hurkos, hanem esetleg egy spirális eseményvonal alakulhatna ki.
2024. júl. 10. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!