Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az élelmiszert miért nem...

Az élelmiszert miért nem lehet korlátlan ideig tárolni?

Figyelt kérdés

júl. 7. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Azért nem lehet korlátlan ideig tárolni, mert mindenhol megtalálhatók baktériumok és gombák, amik a táplálékot ugyanúgy fel akarják használni, mint az emberek. Ha pedig tápanyaghoz jutnak, elkezdenek szaporodni és lerontják az étel minőségét, mérgező anyagokat termelnek vagy betegséget okozhatnak.
júl. 7. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
89%
1. jól írta, plusz az élelmiszerek többségének minősége gombák és baktériumok nélkül is romlik az idő múlásával: vegyi bomlás indul meg bennük, pl. avasodnak, vagy a bennük lévő enzimek bontják le őket (pl. ez bizonyos fajta gombákra kifejezetten jellemző), vagy egyszerűen csak a párolgás hatására kiszáradnak.
júl. 7. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Annyival egészíteném ki az előttem szólókat, hogy ezért van az, hogy (persze fajtától függően) egy sima papírba csomagolt élelmiszer csak pár napig ehető, egy védőgázas pár hónapig, egy fagyasztott 1-1,5 évig, egy konzerv viszont akár 4-5 évig is.
júl. 7. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyes élelmiszereket kvázi korlátlan ideig el lehet tárolni, pl. cukor, méz, só, egyes aszalt gyümölcsök, lekvárok, borok, persze megfelelő tárolási körülmények is szükségesek hozzá.
júl. 7. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!