Miért nem tudja az ember megemészteni a húst, minden más ragadozó pedig igen?
A nyers zöldséget nem tudjuk emészteni, a húst igen. És mindenevők vagyunk.
Miért ilyen sok a hamis kérdés mostanában?
Magát a zöldséget nem tudjuk megemészteni.
Ha van benne valamilyen tápanyag (mint mondjuk a répában) azt meg tudjuk emészteni, amennyiben sikerül hozzáférni.
NYERS zöldségben elég nehéz hozzáférni.
13
A salátával meg a hasonlókkal nincs is baj, de:
A burgonyában lévő keményítő nyersen nehezen emészthető. Aki így fogyasztja puffadásra, és emésztőrendszeri kellemetlenségekre számíthat.
A karfiol, brokkoli, kelbimbó, kelkáposzta nyersen szintén puffadást, gázképződést, gyomorfájást okozhat.
Nem zöldség, de pl a bodzabogyó is gyomor-, és bélproblémákat okoz nyersen.
Ezért írtam azt, hogy ha van benne tápanyag, azt meg tudjuk emészteni.
A répában hozzá is férünk.
#17
Mert a húsban te mit emésztesz, ha nem a tápanyagot???
@18: A leölt állatok elmúlásának lelki terhét. És valóban nehezen emészthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!