Miért nem tudja az ember megemészteni a húst, minden más ragadozó pedig igen?
Két tévedés is van a kérdésben.
1. Az ember meg tudja emészteni a húst, akár nyersen is. Elrágni könnyebb, illetve baktériumok szempontjából biztonságosabb, ha meg van főzve vagy sütve.
2. Az ember nem ragadozó, hanem mindenevő. A ragadozók kizárólag húst esznek.
Az itthoni füstölt bélszín köszöni szépen, de jól megemésztettem úgy is, hogy tulajdonképp még nyersnek számított, mert sosem volt megfőzve vagy megsütve.
Vagy ott van pl a tatárbifsztek is. Az még meg sincs füstölve.
Vagy a carpaccio, hackpeter, szusi, stb.
Állító kérdés, hamis állítással. Gyakori ez ezen az oldalon.
Mondjuk az megemlítendő, hogy sikerült ezt duplázni...
Egyrészt mindenevők vagyunk, nem ragadozók. Másrészt a főzés könnyebbé teszi az emésztését, nem előfeltétele annak. De ez nem is csak a húsételekre igaz.
Plusz a hőkezelés esetleges fertőzések elkerülésében is segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!