Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Távolodnak egymástól a galaxisok?

Távolodnak egymástól a galaxisok?

Figyelt kérdés
Ha tágul a világegyetem, és távolodnak egymástól a galaxisok, hogy lehet, hogy állítólag 3-4 milliárd év múlva összeütközik az Androméda-galaxis a Tejútrendszerünkkel?
2010. okt. 29. 20:32
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
0%
én nemértem hogy ami végtelen hogy tud tágulni?..
2010. okt. 29. 21:04
 2/26 anonim ***** válasza:

hát végtelen és csak ebben a "kis" részében van anyag:):)

és igen távolodnak és ha jól tudom gyorsul is,de attól még vannak ütközések pl:mi+Androméda

és minden tágul!

még a naprendszer is!

csak nagyon picit(azt hiszem)

2010. okt. 29. 21:14
 3/26 anonim ***** válasza:
Így van.. tágul a világegyetem és gyorsulunk is, de a bolygók mozgása pont ellenkezőleg... lassulnak. Fura dolog...Van egy amerikai tudós... testi fogyatékos, de amúgy semmi baja. Egy egyetemen tanít és olyan magyarázatokkal tud szolgálni, hogy az valami hihetetlen... Például az elmélete szerint párhuzamosan több dimenzió is létezik és az ősrobbanás két ilyen dimenzió ütközése következtében jött létre... Nagyon okos ember, de sajnos nem jut eszembe a neve... Ő biztos tudná erre a kérdésre a választ.
2010. okt. 29. 21:19
 4/26 anonim ***** válasza:
23%
jajj tudom én is ki az az ember a discoveryn szokott lenni néha, de már meghalt sajnos..
2010. okt. 29. 21:21
 5/26 anonim ***** válasza:
hawking, angol és még nem halt meg... a többi stimmel :-)
2010. okt. 29. 21:35
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Stephen Hawking az, hogyha még tudna beszélni, akkor biztos sokkal több mindent a tudomásunkra tudna hozni, de sajnos már csak egy géppel tudja tartani a kapcsolatot a külvilággal
2010. okt. 29. 21:40
 7/26 anonim ***** válasza:

Az-az összeütközés kb úgy fog kinézni átmennek egymáson,és további milliárd év alatt szépen egyesül a két galaxis,és a benne lévő csillagoknak 1%-át sem érinti konkrétan csillag ütközés.(Óriási az űrtér)

De nem felhőtlen a dolog.

A gravitációs instabilitás/zavarok/ a sok-sok Triliárdnyi meteorra/üstökösre hatással lennének(Oort felhő) és ez felbolydítja a naprendszer viszonylagos nyugalmát,és valószínűleg heti rendszerességgel pottyanna le a földre (is) egy-egy nagyobb aszteroida, amik a méretétől függően akár az életet is kiolthatják a bolygón.

2010. okt. 29. 21:47
 8/26 anonim ***** válasza:
És ez téged mér izgat? de komolyan.
2010. okt. 29. 22:07
 9/26 anonim ***** válasza:
Volt egy gyereklexikonom régen, és abban egy lufihoz hasonlították a világegyetemet, ahol ugye ha egyre nagyobbra fújjuk, a lufi egyes pontjai egyre messzebb kerülnek egymástól. De ez csak egy nagyon leegyszerűsített magyarázat, hiszen a könyv gyerekeknek készült olyan nyelvezetben, amit egy gyerek megért, de arra elég jó. Egy tudós biztos bonyolultabb magyarázattal is tudna szolgálni.
2010. okt. 29. 22:08
 10/26 anonim ***** válasza:
22:07 - Miért ne érdekelhetné? Lehet, hogy pont ilyenekről tanul, vagy csakúgy szeretne kicsit tudományosabb dolgokkal is foglalkozni hobbi szinten, miért ne. Nem mindenkit a bulvár érdekel...
2010. okt. 29. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!