Számítások nélkül hogyan bizonyítanád egy laikusnak, hogy tényleg görbült a tér?
Figyelt kérdés
máj. 18. 12:21
11/14 Psycho válasza:
"Tehát adott egy galaxis, aminek tömegvonzása meggörbíti a fény útját, és lencseként hatva felénk irányítja és összegyűjti, ergo felerősíti annak (torzított) képét."
---> Bocsánat, rosszul fogalmaztam: adott két, egymás mögötti galaxis, és a távolabbi galaxis képét nagyítja fel a közelebbi galaxis.
12/14 anonim válasza:
Fogsz egy tárgyat és feldobod a levegőbe. Az visszahullik a földre, de nem azért mert a Föld vonzza a tárgyat mint a mágnes a vasszöget. A tárgy egyenesen repül a térben, a tér görbül meg a Föld tömege miatt.
13/14 anonim válasza:
Egy lehetőség: készítesz jó nagy háromszöget. Megméred a szögeit.
Ha az összegük nem 180 fok, akkor a tér görbült.
14/14 anonim válasza:
Én nem vagyok a habosbabos természettudomány híve. Vannak dolgok, amiket viszonylag kevés matekkal el lehet magyarázni. És vannak, amiket nem. A mérnököknek meg a fizikusoknak megtanítják a Jordan-féle normálalakot linalgból C meg R fölött, mert kell nekik, de nem fognak nekiállni tetszőleges test fölött kidolgozni a főideálgyűrűk fölötti végesen generált modulusok alaptételével, mert számukra teljesen felesleges, és kitépnék az összes hajukat tőle. Ha éppen valami nyakatekert ok miatt mégis kell nekik, majd megkérdezik a matematikus kollégát, és kész. Szóval még természettudományon belül is bőven van olyan rész, amire az a megoldás, hogy megkérdezzük a matematikus kollégát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!