A baktériumok régóta léteznek, és sokan vannak. Akkor evolúciós szempontból ők a legsikeresebb faj?
Ezt nem értem, miért mondod.
Hát nem azok a sikeresek, akiket nem selejtez ki a természetes és nemi szelekció, hanem túlélnek, és szaporodnak?
Ebből kifolyólag lehetnek sikeres és sikertelen fajok.
Nem akarok veszekedni. Magam is elismerem, hogy a biológiai ismereteim hiányosak, pont ezért írtam ki a kérdést, hogy tanuljak.
A kérdésen belüli kérdéseim meg az érdeklődés jelei.
Baktériumoknál nincs nemi szelekció, de ők is szaporodnak.
Azt írjátok, hogy az evolúció nem verseny. Érdekes! Nekem úgy tűnik, mintha Darwin versengésnek értelmezte volna a folyamatot, ahol "a létért folyó küzdelemben" a jobban alkalmazkodó nyer.
"Minden ma létező faj sikeres a meglátásod alapján"
Egy bizonyos értelemben igen.
De, akik több gént örökítettek át, azok sikeresebbek, nem?
A kérdésem pont erre alapozom. A bacik mindenkinél jobban elterjedtek, és mindenkinél jobban léteznek. Ezért gondoltam arra, hogy ők a legsikeresebbek.
Erre nem tudok mit mondani.
Az én tudásom a gimnáziumi biológiáig terjed ki.
Mondjuk pont azt nem tanítják róluk, ami az egyik legfontosabb lenne. Hogy az oxigéntermelés a baciknak köszönhető.
Egy szó sincs a nagy oxigén katasztrófáról, pedig a földrajz tankönyvben egy jegyzet is van az oxigén megjelenéséről.
Talán a szerzők úgy gondolták, hogy ezt inkább meghagyják az egyetemi természettudományos tananyagra. 😱😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!