Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Azt mondta a tanárom, hogy 1...

X0 kérdése:

Azt mondta a tanárom, hogy 1 darab elem agyonüthet valakit. Hogy?

Figyelt kérdés
Nem vagyok bérgyilkos, anyósom sincs, csak kíváncsi vagyok. Informatika szakmacsoportban szakmai gyakorlaton azt mondta a tanárom, hogy 1 darab elem agyonüthet valakit. Hogy? Gondolom arról van szó, hogy a bőr rossz vezető, valamennyire szigetel, így ha nincs, akkor érzékenyebb az ember az áramra: tehát fém tűvel bőr alá beszúrva a mellkasba az egyiket, a hátba a másikat, nem tudom milyen polaritással, és hogy mindegy-e. Alkáli elemben én 1,68 V-ot mértem maximum, lítium-elemben lehet nagyobb is: 1,8 V körülire emlékszek. Egyenfeszültségnél 120 V-ig törpefeszültség, elvileg azalatt nem kellene hogy agyonüssön valakit. Köszi.

máj. 5. 19:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

9-es: az is számít, hol volt a 2 pont a testen! Ha mondjuk ugyanazon ujjon, egymásról 1 cm-re, fém tűvel a bőr alá beszúrva, nehogy ugyanannyi legyen a belső ellenállása, mint 2 különböző talp között, vagy a feje teteje és az egyik talpa között, szintén mindkét végét tűvel a bőr alá beszúrva! Lehet hogy eleve beteg volt.

10-es: van aki érzékenyebb az áramra mint más, lehet hogy eleve beteg volt.

Mindkettőt hasznosnak jelöltem, köszi.

máj. 5. 23:42
 12/14 anonim ***** válasza:

"Egyenfeszültségnél 120 V-ig törpefeszültség, elvileg azalatt nem kellene hogy agyonüssön valakit."

Itt írom a 9/9-ben, hogy ne tévesszük össze a törpefeszültség fogalmát a hozzányúlás engedélyezésével:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudom..

máj. 6. 08:10
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Ha mondjuk ugyanazon ujjon, egymásról 1 cm-re, fém tűvel a bőr alá beszúrva, nehogy ugyanannyi legyen a belső ellenállása, mint 2 különböző talp között, vagy a feje teteje és az egyik talpa között, szintén mindkét végét tűvel a bőr alá beszúrva!"

Gondolkodjál akkor még egy picit, ha mindkét elektróda egy ujjba van beszúrva, akkor annak az áramnak mennyi százaléka fog a szíven át menni?

máj. 6. 08:12
 14/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy mi az érintésvédelmi törpefeszültség, az környezet függő. Más egy ipari környezetben és más vizesben. Ha jól emlékszem vízbe meríthető készülékeknél az ÉV törpe feszültség 12V.

Ahhoz, hogy 1,5V veszélyes legyen, ahhoz nagyon sok mindennek kell összejönni. Azon kívül, hogy az elemet félre nyeled, vagy nagy erővel gozzád vágják nagyobb veszélyét látom. Arról nem is beszélve, hogy ha egy AA csllára rálépsz és hanyatt esel.

máj. 6. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!