Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Pár érdekes kérdés. Szerintete...

Pár érdekes kérdés. Szerintetek mi az élet értelme, vagy például mi van a halál után? Hogyan lett az Ősrobbanás?

Figyelt kérdés

Igen, olvastam már ilyen jellegű kérdéseket itt a GYIK-on, de szeretném ha egyben kifejtenétek a gondolataitokat. Az ősrobbanás kérdés elég érdekes.... azért mert, nem nagyon értem hogyha az ősrobbanás elött nagy semmi volt, akkor mégis miböl történt ez a robbanás?? Igazából egyéni szemléleteket szeretnék hallani, és kort is szeretnék kérni.

Köszönöm.

2010. okt. 24. 22:23
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

kedves kérdező.

"Igazából a kérdésben is leirtam, hogy én egyéni véleményekre vagyok kiváncsi és nem magyarázatokra."

de olyankor mi van, ha valaki egyéni véleménye egyben magyarázat is? az probléma lenne számodra? :)

egyébként az időbeli dologgal kapcsolatban kérdezném, hogy azt tudod e, hogy mi az anyagi világ változását nevezzük időnek? és ha jól vagyok értesülve, akkor volt olyan állapot, amikor az anyag nyugalomban volt, változás nélkül, nem megjelenve, akár egy pontba, ahogyan az Ősrobbanás elmélet szól. szóval te lehetséges, hogy magának a változásnak az okát keresed, nem? annak az okát, amiért egyáltalán van létezés, ami nem időbeli dolog, hanem egy általánosító elv. :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 26. 18:36
 22/31 A kérdező kommentje:
ez érdekes.... de azt nem tudhatjuk ki véleménye magyarázat... mert midnenki a sajátját részesiti elönyben...
2010. okt. 26. 18:56
 23/31 anonim ***** válasza:

onnan tudhatjuk, hogy ki beszéde magyarázat, aki kerek összefüggő véleményt mond el, felhívások nélkül...egyszerű kijelentésekkel, olyan dolgokról beszélve, ami logikusan fel vannak építve egymásra, és körbe érnek szavai. alapvetően egy csepp gond van a világszemlélettel, és amiatt nehéz meglelni a konkrét leírást/megoldást...ez pedig a világ megjelenésével kapcsolatban van...pontosabban abban, ahogyan nekünk megjelenik. Ez rejti az igazságot...ugyanis nekünk csak annyi tudomásunk van, hogy megérzékelünk "valamit"...de ez biztosíték, hogy egy rajtunk kívül levő matériát érzékelnénk? Nem lehet biztosíték, mert a logika azt kívánná meg, hogy akkor álom/testen kívüli élmény idején is bele csöppenünk egy anyagi világba...erről azt állítjuk mentális termékek...de akkor az egész világegyetem is lehet evvel az erővel mentális...mert még mindig csak érzetünk van...és ebből a verziókból 2 van összesen...nincs harmadik...a "régit" ismerjük...lehet váltani...és a világ gondolatiságához van egy egész tanítás is, ami ebből a szemszögből írja le az életet, létezést...és sikeresen. :)

ui.: Fel lehet tenni az új kérdést a régi helyett..."Te hiszel a külső világban?" :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 27. 09:51
 24/31 anonim ***** válasza:

"kezdete van... ugy értem idöben... tudod a 4 ik dimenzió amiben nem képes az agyad gondolkodni.... idöben van kezdete mindennek... idöben 2001.01.22 ién 17:01:23 korkezdtem el rajzolni és"

Maradjunk abban, hogy csak a te agyad nem képes időben gondolkodni.

Ennek a körnek hol a kezdete? nem tettem le ceruzát: O

2010. okt. 27. 13:13
 25/31 A kérdező kommentje:
utsó.... a te agyad nem képes idöben gondolkodni ugy értettem hogy senkié se... amugy meg a O-t nem te rajzoltad hanem a számitógéped valahol elkezdte és körberajzolta.... ugy jelenitette meg... és a számitógépet emberek találták fel... ha elkezdet rajzolni a körödet valahol elkezdet és nem csak leb*szod hogy nesze itt egy kör... végtelen... a világ körforgása az végtelen azt állitod.... akkor ne hasonlítsd egy körhöz... valahol a kör is bezárul.. de ha neked van netalántán igazad azzal hogy kezdetlen körforgás, mert ezt sajna nem tudhatjuk....akkor is képtleen az agyad(és más agya is) 4 ik dimenzióban gondolkodni... amúgy pedig ha ősrobbanásnak nevezzük a kezdetet és körforgás akkor valamikor csak elpusztul az egész.. de mivel a világűr végtelen ezért valami nagyon nagy dolognak kell lenni ami az egészet elpusztitja,hogy ujra a nagy semmihez érjünk... és kezdödjön elöröl...
2010. okt. 27. 13:54
 26/31 anonim ***** válasza:

"ha elkezdet rajzolni a körödet valahol elkezdet és nem csak leb*szod hogy nesze itt egy kör"

De ez is előfordulhat!! Pl egy kör alakú pecsét. Oda b*szom a papírra oszt ott van, nincs kezdete.

Ha a kört mint két dimenziós objektumot veszed, nincs kezdete. " dimenziós! ne gyere 3. idő dimenzióval!

"a világ körforgása az végtelen azt állitod...."

Hol? Mikor? Én ilyet nem állítottam. Csak próbálom megértetni veled, hogy nem igaz, hogy ""mindennek kezdete van!" Miért próbálsz más mondandójába olyat belemagyarázni, aminek köze sincs az eredeti mondandóhoz?

"akkor is képtleen az agyad(és más agya is) 4 ik dimenzióban gondolkodni"

Most gépelek a szobában. Fél órával ezelőtt főztem a konyhában. Jé sikerült 3 tér+1 idő dimenzióban gondolkodnom: az összesen 4.

Ha te állítod készséggel elhiszem, hogy neked nem megy a gondolkodás.

2010. okt. 27. 16:25
 27/31 A kérdező kommentje:
oké ha te mondod.... sejtettem hogy pecséttel fogsz jönni.. de valamikor arra a becsétre is rárakták azt a kört... de mind1 az a te vélenyed kértem, hogy oszd meg... megosztottad oké... amugy had javitsam ki magam, létezni nem képes a 4-ik dimenzióban, nem pedig gondolkodni...
2010. okt. 27. 16:43
 28/31 anonim ***** válasza:

Ha voltam tegnap elött, tegnap és ma is, akkor miért nem létezem a 4. dimenzióban.

Abban se lehetsz biztos, hogy nincs még pér plusz dimenziója a testednek, csak nem látod, mert csak 3 térdimenziót látsz.

"a becsétre is rárakták azt a kört"

Az csak az előállítása. a kör attól még VÉGTELEN.

Majd ha idősebb leszel talán megérted ezeket a dolgokat.

2010. okt. 27. 17:16
 29/31 A kérdező kommentje:
20 vok... elég idös... külön teológiánk van... de nem gáz... legalább megismertem a tiédet is.... kort azért kértem, hogy megtudjam a korosztályok nézeteit.... de belegondolva a kör végtelen igaz... majd talán egyszer megtudjuk mi a pontos válasz arra a kérdésre,hogyan lettünk...
2010. okt. 27. 17:59
 30/31 anonim ***** válasza:

Ez nem teória. Egyszerűen csak nincs igazad.

Azt állítottad, hogy "mindennek kezdete van!" Ez nem igaz. A látsz egy kört egy papíron, annak nincs kezdete. Ha nagyon erősködsz, hogy azt is elkezdték rajzolni egyszer, akkor sincs igazad, mert akkor kezdete VOLT és nem igaz, hogy kezdete VAN.

2010. okt. 28. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!