Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Pár érdekes kérdés. Szerintete...

Pár érdekes kérdés. Szerintetek mi az élet értelme, vagy például mi van a halál után? Hogyan lett az Ősrobbanás?

Figyelt kérdés

Igen, olvastam már ilyen jellegű kérdéseket itt a GYIK-on, de szeretném ha egyben kifejtenétek a gondolataitokat. Az ősrobbanás kérdés elég érdekes.... azért mert, nem nagyon értem hogyha az ősrobbanás elött nagy semmi volt, akkor mégis miböl történt ez a robbanás?? Igazából egyéni szemléleteket szeretnék hallani, és kort is szeretnék kérni.

Köszönöm.

2010. okt. 24. 22:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

13:03

"utsó: élet értelme 42... ez akkora egy baromság"

Egy népszerű ponyvaregényben van ez a 42-zés, arra próbált utalni a válaszoló. Bizonyos körökben nagyon szellemesnek tartják D. Adams munkásságát, bizonyos életkor alatt tényleg vicces.

"a mi(emberek) agyai még nem jutottak el arra a szintre, hogy felfogják milyen is az az igazi nagy semmi..."

Nincs "igazi nagy semmi". A semmi egy absztrakció.

"halál utánni életet ugyis akkor tudjuk meg ha odakerülünk.."

Igen, akkor megtudjuk. Azelőtt pedig nem azért nem tudjuk, mert buták vagyunk, hanem mert szerkezetileg nem tudhatjuk meg. A tudományos csak tudományos ismereteket tudnak adni, a halál utáni élet kérdése metafizikai probléma, amire a tudomány nem tud válaszolni. Függetlenül attól, hogy mennyi tudományos ismeretet halmoztunk fel.

"de az ősrobbanásos választ nem tudom megérteni akkorsem...mert ugyanugy csak a semmiböl épült fel az univerzum..."

NEM. Nem a semmi-"ből" épült fel az univerzum. Hanem az univerzum VAN és kész. Nem felépült, nem -ből, és nem a semmiből. Egyszerűen van. Az időben van, az univerzum létezése időbeli. A legkorábbi időpont az ősrobbanás időpontja. Ezért semmi sincs a világ "előtt", így nem valami-"ből" lett a világ, és nincs olyan, hogy "semmi". A semmi egy absztrakció.

"és ahhoz hogy egyszer csak ugy legyen valami csak kellet valaki alapból..."

Nem, az egész elméletnek pont az a lényege, hogy nem volt semmi a világ előtt, mert nincs olyan, hogy a világ előtt. A világ az összefoglaló neve mindennek, ami van. Nincs olyan, hogy a világ előtt.

"igazából ezért mondom, hogy emberi aggyal még felfoghatatlan:S...."

Nem felfoghatatlan, csak fogalmilag kell gondolkodni hozzá. Tehát ne magad elé próbáld képzelni, mert az nem fog menni, hanem a szavakat próbáld megérteni. A matematika, a fizika stb. mind elvont dolgok. Fogalmilag kell hozzájuk gondolkodni. De ez nem jelenti azt, hogy felfoghatatlanok.

2010. okt. 25. 19:52
 12/31 anonim ***** válasza:

ma 17:43

Douglas Adams ismerete mint "olvasottság" :)

Inkább a kocka-kultúrában való jártasságnak nevezném.

2010. okt. 25. 19:53
 13/31 anonim ***** válasza:

Douglas Adams ismerete mint "olvasottság"

Könyv, tehát olvasni kell, nem halgatni.

2010. okt. 25. 20:28
 14/31 anonim ***** válasza:

ma 20:28

HaLLgatni is lehet, ha hangoskönyv. De pontosan tudod, hogy nem ez a lényeg.

2010. okt. 25. 20:56
 15/31 anonim ***** válasza:
49%

Drága kérdező!

Az élet értelmét ne tőlünk akard megtudni! Azért írtam a negyvenkettőt, mert nagyon jól megmutatja, hogy az életnek az az értelme amit te magad adsz neki. Nagy bölcsesség, hogy ne megkeresni akard az élet értelmét, hanem te magad adj neki értelmet!

Halál... Nos születésed előtt is léteztek az atomjaid ugyanúgy, ahogy a halálod után is létezni fognak. Az, hogy ebben a röpke pár évtizedben éppen téged alkossanak meg az atomok az egy dolog. Ennek köszönheted léted, és hogy egyáltalán képes vagy gondolkodni, és érzékelni a környezetedet. Természetesen ez nem véletlen, az atomok ilyenfajta kapcsolódásának, a létrejött struktúrának, és az ezt kísérő vegyi, fizikai folyamatoknak köszönheted mindezt. De el kell keserítselek, ez a formáció nem örök. és haláloddal pontosan ugyanabba az állapotba kerülsz ahol voltál a születésed előtt. Nem fogsz létezni és nem fogod érzékelni a világot, és semmi egyebet. Ezt a legjobban így tudtam megfogalmazni ahogy: Pont olyan lesz a halálod után, mint amilyen a születésed előtt volt. Ha úgy jobban tetszik, olyan lesz, mint amikor alszol, és nem álmodsz semmit, csak éppen soha nem fogsz felébredni. Ez van ... még akkor is, ha a fejed tetejére állsz....

Az anyag örök, volt mindig, és lesz is mindig. Badarság feltételezni olyasmit, hogy teremtve lett a világ a semmiből. Pontosabban, badarság NEM elfogadni az anyag örök voltát úgy, hogy közben ELFOGADJUK mondjuk egy teremtő ÖRÖK létezését. Tehát a legvalószínűbb, hogy létezik valamiféle körforgás, ahol az anyag újra és újra létrehozza az univerzumot, folyamatosan egy ősrobbanással kezdve, és majdan egy globális összehúzódással megsemmisülni, ami egyben egy új időszámítás kezdete, mint ősrobbanás, és egyben egy új univerzum születése.

maci

2010. okt. 26. 12:24
 16/31 A kérdező kommentje:
Köszi az értelmes választ! Igazából a kérdésben is leirtam, hogy én egyéni véleményekre vagyok kiváncsi és nem magyarázatokra. Köszönöm, hogy normálisan válaszoltatok nekem, kinek milyen a nézete.... Én nem azt mondom, hogy Istem teremtette a világot, csak annyit, hogy mindennek kezdete van! Valahol valószinüleg elkezdödött ez az egész... és ugyanugy valahol véget is ér! Igazából ezért mondtam azt hogy emberi ésszel felfoghatatlan, mert képtelenség felfogni emberi ésszel hogy nem tudsz elszámolni a számsor végéig.... Igy nehéz felfogni azt is hogy alapból megvolt minden... Mostanság valamiért érdeklödök ezek után a dolgok után.... talán elkezdtem filozofálni... de valójában az élet értelmére nem más a válasz hanem mi magunk vagyunk a válaszok! Köszönöm még 1 szer a normális válaszokat!!!
2010. okt. 26. 15:33
 17/31 anonim ***** válasza:

"mindennek kezdete van!"

Akkor mond el, hol kezdődik a kör? Hol kezdődik egy gömbölyded tárgy, pl. a föld felszíne? Hol van ezeknek a vége?

2010. okt. 26. 16:46
 18/31 A kérdező kommentje:
kezdete van... ugy értem idöben... tudod a 4 ik dimenzió amiben nem képes az agyad gondolkodni.... idöben van kezdete mindennek... idöben 2001.01.22 ién 17:01:23 korkezdtem el rajzolni és
2010. okt. 26. 17:25
 19/31 A kérdező kommentje:
és 5 mp-vel késöbb fejeztem be
2010. okt. 26. 17:26
 20/31 A kérdező kommentje:
ez idöbeli kérdés és nem térbeli...
2010. okt. 26. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!