Mit csináljak ha férfi létemre nem csak hogy nem vagyok műszaki zseni, de még csak egy kicsit se értek hozzá?
16 vagyok, és amivel felnőttként szeretnék foglalkozni ( most inkább nem írom le hogy mi) az erősen műszaki dolog, fizika kell hozzá pl.
Na most én nem mondom hogy humán beállítottságú vagyok de ahhoz egészen biztosan jobban értek… Az egész családom apai oldalról technikai, műszaki ezermester vagy nem tudom hogy fogalmazzak, de nekem valahogy senki nem adta tovább ezt a tudást. Én csak nőttem, nőttem, és most ott vagyok 16 évesen hogy nem tudok semmit, házimunkába csak alig tudok segíteni, akkor is csak azzal amit a számba rágnak. Viszont nekem szükségem lenne műszaki tudásra a jövőm miatt. Mit csináljak? Csak kezdjek el jobban figyelni fizika órán? Nézzek valami youtube csatornát ami tanítana valamit?
Én pusztán hobbiból tanultam meg az informatikát, mert nagyon érdekel, ma már ebben dolgozom, a főállásom mellett vannak mellékprojektjeim is. De pl. tavaly, 33 évesen vettem először tárcsafékes biciklit, és bár a V-fékes bicajomat többnyire saját magam javítottam (ha volt hozzá megfelelő eszközöm), de tárcsafékessel még nem volt dolgom, így azt sem tudtam, hogy épül fel vagy hogyan működik.
Viszont nagyon nyikorgott már az elejétől fogva, úgyhogy rákerestem a neten, mit kell tenni, ha nyikorog a tárcsafék. Találtam róla videókat, azokat megnéztem, és utána egyszerűen szétszereltem a tárcsaféket, szétszedtem darabokra, kivettem a fékbetétet, rendeltem olyat, ami ránézésére ugyanolyan (ilyen noname vacak volt benne gyárilag), azt beszereltem, szépen beállítottam megfelelő pozícióba a fékbetéteket, és azóta nem nyikorog. Így lehet tanulni.
Az informatikát, a programozást pedig könyvekből sajátítottam el, úgy kb. 15 évvel ezelőtt, akkor még netünk sem volt.
Nem különösebben változtak a gépek. Pedig most után gondolva, nem is 15, hanem valamikor 20-22 éve kezdtem a programozást, a bátyám akkori számítástechnika könyveiből (Mozaik kiadó könyvei, alapvető Basic algoritmusok voltak benne). Azóta architekturális változás nemigen volt.
A programozás alapjai gyakorlatilag azóta nem változtak, amióta Neumann elvű gépeket használunk, azaz kb. 1945 óta. Ami az elmúlt ~20 évben változott, az pl. az agilis módszertan elterjedése, az intenzív Javascript használat (nem csak weben, hanem nagyon sok más területen is), egyes elvek mint pl. a TDD elterjedése (régebben tipikusan a nagy cégek játéka volt, manapság kiscégek is használják, én a saját projektjeimben is), megjelentek az új hullámos nyelvek, mint pl. a Kotlin és a Rust, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!