Mivel lehet "hatástalanítani" a radioaktív sugárzást?
A kérdés hülyének hat de elgondolkodtam rajta, hogy alapvetően az élet csupa ellentétekből áll. Fény - sötét, hideg-meleg, + illetve -, élet- halál, só- cukor stb.
Ezen elv alapján kell lenne valaminek ami a radioaktivitást semlegesíti.(maximum nem fedeztük még fel vagy olyan drága lenne nagy területeten alkalmazni, hogy az gazdasági csőd.
Értem.
Jogos 12-es. Erre nem gondoltam, pedig igenis kellett volna erre gondolnom.
Ez az egyik fo ok amiert nem lovik del (a koltsegessegetol eltekintve). A masik ok egy ujkeletu szolas:
A ma atomhulladeka a jovo atomeromuveinek uzemanyaga.
;)
igazából rengetek oka van annak amiért nukleáris hulladékot nem lövünk az űrba
Amit a deinococcus radio durans baktérium csinál, az "semlegesíti" a sugárzás okozta kárt.
Megvan a rész a familyguy-ból amikor az amisoknál bazookával szétlövik a pajtát, de azonnal újjáépítik az amisok?
Na valami ilyesmit csinál ez a baci a saját DNS-ével. Ujra és ujra, végeláthatatlanul.
Amúgy az ilyen dns javító mechanizmusok elviekben az öregedést és a rákot is megtudnák előzni, nem csak a sugárbetegséget.
Melyiket?
Az alfa-sugárzást egy papírlap már blokkolja, a béta-sugárzáshoz már egy vékonyabb alumíniumlap kell, a gamma-sugárzás kivédéséhez pedig már komolyabb, speciális óllemezes öltözet kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!