Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges lesz a jövőben az...

Lehetséges lesz a jövőben az öregedést megállítani egy ponton?

Figyelt kérdés

Pl. Hogy mindenki max a középkorúságig öregedjen, de onnan tovább nem.

Ez azt jelentené, hogy egy 80 éves férfi is így nézne ki a jövőben:

[link]

2023. nov. 15. 17:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Feltevések szerint az emberi agy kb. 600 évig működhetne normálisan, utána már nem tud összefogni egy ennél hosszabb életet.

Akkor pedig már nem érdemes tovább élni, mert ilyen szinten a saláta is tudja.

2023. nov. 16. 11:54
 12/15 anonim ***** válasza:
Én pl örülnék annak a 600 évnek 😇
2023. nov. 16. 13:32
 13/15 anonim ***** válasza:

8: "milyen lenne, ha a nagyszüleidnél sokkal idősebb, 200-500-1000-2000 évvel ezelőtti emberek is még mind itt rohangásznának. még mindig tartana a középkor."

Ez egy ujabb alapvető társadalmi változást hozna. Jó és rossz értelembe durván megváltoztatná a világunkat, ahogy az ipariforradalom, elektromoság, internet is. Ugyanakkor ez, pont a jellegéből következően egy nagyon lassú, több száz éves folyamat lenne, amihez volna idő idomulni alkalmazkodni. Elképesztő a jellenlegi ismereteinkkel, szavainkkal leírhatatlan társadalmi állapotok jöhetnek. 300 éves emberek, mesterséges inteligencia, robottestben élő valós emberek, virtuális környezetben élő valós és mesterséges lények. És ezek korlátlan kombinációja, beleértve azon furcsa entitásokat, amire jelenleg nincs szavunk, fogalmunk, mert még a gondolat szintjén sem léteznek.

2023. nov. 18. 03:35
 14/15 Barnabas333 ***** válasza:
75%

3as a nanorobotokkal kapcsolatban. Én azt nem értem a fogmosásra még miért nem találták ki. Beengedsz a szádba egy nagy adagot és tökéletesen tiszta lenne utána. Mondjuk sok fogorvos tönkre menne.

A kérdéshez meg annyit, hogy sok őssejt kísérlet már most biztató a kitolásban. De minden hozzászólást nem olvastam el.

2023. nov. 19. 09:45
 15/15 anonim ***** válasza:
És persze érdemes az apoptózis kutatással foglalkozni, mert a programozott sejthalált nem lehet csak úgy, egy kapcsolóval kikapcsolni.
2023. nov. 20. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!