Hogyan lehet a fizikus látásmódot elsajátítani?
Kettes - hidd el hogy van.
Kellemetlen mellékhatása, hogy nemcsak szakmai dolgokra terjed ki - hanem amióta így látom a világot, azóta nagyon lenézem az emberi társadalmat és annak a "súlyos" problémáit!
Az előző válaszomat még kiegészíteném:
Az egyetemi fizika és matek egy nagy sznobság. Nekem pl. évekbe telt, mire a valószínűségszámítás jegyzet, első két fejezetét JÓL megértsem. De most magabiztosan állítom, hogy tudom. Az oktató nem tudja ilyen jól az első két fejezetet, mégis ő kutatja az összes további fejezetet, és ő publikál nemzetközi folyóiratokban. Fogalmam sincs hogy csinálja, de egész biztos vagyok benne, hogy nem érti a maga teljességében a saját tudományágát.
#4-5
Ez a "sznobság" teszi lehetővé, hogy te itt most leírhasd ezt a nagy okosságot.
Vajon milyen sznobság mondatja veled, hogy a tanárod nem tudja olyan jól a valószínűségszámítás alapjait, mint te? Te vajon megpróbáltál-e kutatói pályára lépni, vagy csak irigykedsz azokra, akik ezzel foglalkoznak? Miért gondolod, hogy ha valaki fizikus vagy matematikus, akkor szükségszerűen buta ezen kívül más dolgokhoz?
Nekem úgy tűnik, inkább veled van a gond.
7#
"Elárulnád, hogy a számítógép mennyiben cáfolja a tudomány sznobságát?"
Hát csak annyiban, hogy egyetemi fizika és matek kell hozzá, amit te sznobságnak tartasz.
Ezek szerint még a 6-os válaszom sem volt világos. Nyilván túl sznob vagyok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!