Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Sabine Hossenfelder fizikus/ma...

Sabine Hossenfelder fizikus/matematikus szerint a hidrogén nem menthet meg minket a klímaváltozás elleni harcban. Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

A fizikus életrajza: [link]

Videó ahol kifejti az okokat:: [link]

2023. jan. 30. 19:03
 1/3 A kérdező kommentje:
Any idea?
2023. jan. 30. 20:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Nincs meg a kvalitásom, hogy Sabinével vitatkozzak, de ettől függetlenül:

A hidrogénes személyautókra nem látok semmi esélyt, de hidogénes kamionokra, vonatokra igen. Egy önjáró kamion, ami 0-24 ben úton tud lenni nem tölthet 6 órát az akku töltéssel. Egy ilyen kamionnak a hidegindulás se probléma, mivel vagy úton van, vagy rakodják, rakodáskor hálózati árammal akár fűthető.

Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy mért nem üzemeltethető időszakosan egy elektrolizáló. Én a vegyipari tanulmányaim alapján nem látom okát, miért ne üzemelhetne szakaszosan, szemben mondjuk egy olvadék elektrolízissel.

A gőzreformálással kapott hidrogén olcsóbb, de egy csomó másra is igaz, hogy a fosszilis verzió olcsóbb és egyszerűbb. Mesterségesen, politokai eszközökkel kéne javítanunk az zöld technológiák helyzetét. Pl. Évente növekvő kibocsájtási adókkal, amik átterelik a befektetési kedvet a zöld tech. felé.

Sajnos ezeket a kibocsájtásokat nem lenne egyszerű ellenőrizni és akinek érdekeltsége van a fosszilisben, az igyekszik megfúrni ezeket a politikákat.

Szóval szerintem se fogja a hidrogén technológia önerőből megoldani a co2 problémát, de azért én még nem írnám le vakvágányként.

2023. jan. 31. 07:12
 3/3 anonim ***** válasza:
Sprichst you po maďarsky?
2023. jan. 31. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!