Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy laposföld hívőnek miért...

Egy laposföld hívőnek miért nem elég bizonyíték ha telefonon beszél a barátjával aki a Föld másik felén van ahol épp éjszaka van?

Figyelt kérdés
Mármint az mellett hogy a Föld közel gömbölyű test. Ha itt éjszaka van és beszélek egy barátommal akinél épp nappal van akkor feltételezhető erősen hogy azért van mert a fény egy irányból jön és lapos Föld esetén lehetetlen lenne hogy az egyik felén teljesen sötét van és a másikon teljesen világos.
2023. okt. 12. 20:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%

Egy egyenes vezetékdarabról beszélek, nem pedig áramkörről.

2023. okt. 13. 10:44
 22/32 A kérdező kommentje:

"Egy egyenes vezetékdarabról beszélek, nem pedig áramkörről."

Annál egyszerűbb lerajzolni.

2023. okt. 13. 10:46
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Tessék: -
2023. okt. 13. 10:47
 24/32 A kérdező kommentje:
Ezen a rajzon semmilyen a fizikában ismert mértékegység vagy jelölés nem látható számszerűsítve. Trollkodásnak pedig gyenge.
2023. okt. 13. 10:51
 25/32 anonim ***** válasza:
0%
Felhoztam egy példát, hogy mi az érv a gömbölyű föld ellen. Te erre nem tudsz válaszolni, csak mellébeszélsz és visszakérdezel. Az, hogy követeled a mértékegységet egy olyan dologhoz, aminél teljesen irreleváns a mértékegység, megintcsak a tudatlanságodra utal.
2023. okt. 13. 11:02
 26/32 anonim ***** válasza:
30%

A 8-as válaszomban leplezem le a nagy titkot:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

:)

2023. okt. 13. 11:05
 27/32 anonim ***** válasza:
93%
#25 a peldad onmagat cafolja: a mozgo Folddel egyutt mozog a drot is, tehat semmifele aram nem indukalodik, hiszen egymashoz kepest allnak. Ha megfogsz egy dinamot, rogzited a tengelyet, majd korbeforgatod, szerinted indukalodik aram? Egyszeruen kiprobalhato, szolj ha sikerult.
2023. okt. 13. 11:07
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

Ékes példája vagy a középiskolánál tovább nem jutott tanulónál, aki Biot-Savart-törveny néven megtanulta az áramjárta vezető által keltett mágneses teret, és kimaradt a későbbi oktatásból, ahol megtanítják, hogy bármilyen mozgó töltésre igaz ez.

2023. okt. 13. 11:14
 29/32 A kérdező kommentje:

"Felhoztam egy példát, hogy mi az érv a gömbölyű föld ellen. Te erre nem tudsz válaszolni, csak mellébeszélsz és visszakérdezel. Az, hogy követeled a mértékegységet egy olyan dologhoz, aminél teljesen irreleváns a mértékegység, megintcsak a tudatlanságodra utal."

Én válaszoltam neked, te vagy az aki a példádat nem tudod mérésekkel és azok levezetésével alátámasztani hanem csak úgy oda böfögsz valami sületlenséget "nesze ott a bizonyíték old meg magadnak! Nem megy? Akkor te vagy a hülye!" alapon. Ez pont olyan mintha azt mondanám hogy a tömeggel rendelkező testek vonzák egymást, de az ezt bizonyító képleteket és műveleteket amikből össze állna az egész logikai érv láncolat és egymást igazoló eredmények születnének azokat már nem lennék hajlandó átadni. Ebben az esetben teljesen joggal gondolhatnák rólam hogy csak kitaláltam az egészet még akkor is ha én magam egyébként tudom hogy igazam van. Te most pont ezt csinálod öreg. :)

2023. okt. 13. 11:59
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

Várom válaszod.

Várom válaszod.

2023. okt. 13. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!