Egy laposföld hívőnek miért nem elég bizonyíték ha telefonon beszél a barátjával aki a Föld másik felén van ahol épp éjszaka van?
A kérdésed egyszerűen szánalmas. A laposföldeseknek legalább vannak önálló gondolataik, nem pedig 3000 éve tudott dolgokkal szórják tele hétről hétre a természettudományok kategóriát nulla önálló gondolattal.
Az is több ezer éves megállapítás hogy a narancs, narancssárga színű, ettől még nem kezdjük el megkérdőjelezni.
Az már a te szegénységi bizonyítványod hogy olyasmit nem bírsz megérteni, amit előtted 3000 évvel már megtudtak érteni páran.
"A kérdésed egyszerűen szánalmas. A laposföldeseknek legalább vannak önálló gondolataik, nem pedig 3000 éve tudott dolgokkal szórják tele hétről hétre a természettudományok kategóriát nulla önálló gondolattal."
Ez egy érvelési hiba. Abban hogy a kérdés számodra szánalmas az megint csak nem egy érvelés a lapos Föld mellett, hanem afféle személyeskedés. Az "önálló gondolatok" pedig tudományos értelemben mint olyan szintén a megfoghatatlan szellemvilágba visz minket hiszen ilyen alapon akkor nekem van egy önálló gondolatom, nevezetesen az hogy a Hold az valójában belül üreges szerkezetű és szánalmas a felvetésed ha azt gondolod hogy nem üreges, sok-sok éve hiszik így, neked meg nincsen egy önálló gondolatod...
Szóval egyenlőre még mindig ott tartunk hogy a mellébeszélés helyett semmit nem mondtál, érveltél kézzel foghatót a lapos Föld modell mellett.
De tessék, itt az érvem a lapos föld mellett:
Egy forgó földön az egyhelyben álló vezeték körül mágneses tér kellene, hogy indukálódjon, hisz mozgó töltések azt okoznak.
Kérem ne segítsen senki a kérdezőnek, meglátjuk, hogy rendelkezik-e óvodainál mélyebb szintű természettudományos ismerettel.
"Mert szerintem a Föld gömbölyű, és sehol nem is állítottam ennek az ellenkezőjét."
Tudom, de érveltél a gömbölyű Föld mellett és eljátszottál a gondolattal hogy bizonyos megfigyelés és nézőpont alapján akár az is lehetne. Bár mint korábban kifejtettem az nem megfigyelés hogy "régóta hisznek ebben az emberek, nincsen önálló gondolatuk. Ja és én sem mondtam egyszer sem hogy a Föld gömbölyű, mert szerintem lapos... Én csak szórakozásból a gömbölyű Föld elméletét próbáltam bizonyítani úgy mint fordítva te a lapos Földét. Így kihátrálni én is tudok pubi :)
"Egy forgó földön az egyhelyben álló vezeték körül mágneses tér kellene, hogy indukálódjon, hisz mozgó töltések azt okoznak."
Ezzel nem egy kísérletet írtál le hiszen a fizikában az "egy helyben álló" az egy relatív fogalom. Azt hogy valami egy helyben áll e csak valamihez képest határozható meg. a "forgó Földön egy helyben álló vezeték" egy pongyola megfogalmazás amit sokféle képen lehet értelmezni, kinek mit jelent az egy helyben álló. Írd le pontosan minden paraméterével a kísérleted hogy válaszolni lehessen rá.
"Egy forgó földön az egyhelyben álló vezeték körül mágneses tér kellene, hogy indukálódjon, hisz mozgó töltések azt okoznak."
Lerajzolnád ezt az áramkört? Mérnökként borzasztóan érdekelne!
😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!