Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy laposföld hívőnek miért...

Egy laposföld hívőnek miért nem elég bizonyíték ha telefonon beszél a barátjával aki a Föld másik felén van ahol épp éjszaka van?

Figyelt kérdés
Mármint az mellett hogy a Föld közel gömbölyű test. Ha itt éjszaka van és beszélek egy barátommal akinél épp nappal van akkor feltételezhető erősen hogy azért van mert a fény egy irányból jön és lapos Föld esetén lehetetlen lenne hogy az egyik felén teljesen sötét van és a másikon teljesen világos.
2023. okt. 12. 20:47
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
96%
Lehet, hogy azokbol lesznek a laposfoldhivok, akiknek nincs baratjuk a bolygo tuloldalan.
2023. okt. 12. 20:48
 2/32 A kérdező kommentje:
Világszerte hisznek ebben emberek. Ez egy hatalmas közösség (persze nem arányaiban, hanem az abszolút létszámukat tekintve)
2023. okt. 12. 20:54
 3/32 anonim ***** válasza:
91%

Ez pont olyan kérdés, hogy hogyan lehetséges, hogy nem szüntetik meg a nagy tradícióval rendelkező tudományegyetemeken a hittudományi (teológiai) tanszékeket.

Én semmi különbséget nem látok a laposföldesek és az fentebb említett dolog között!

:-(

2023. okt. 12. 21:00
 4/32 anonim ***** válasza:
91%
Erre is ki tudnak találni valami butaságot.
2023. okt. 12. 21:37
 5/32 anonim ***** válasza:
77%

A laposföldnek is két fele van, tehát a másik felén éjszaka van nappal és vice-versa. Köztudott, hogy pl. Ausztrália hozzánk képest az átellenes oldalon helyezkedik el!

XD

2023. okt. 12. 21:44
 6/32 A kérdező kommentje:

Én semmi különbséget nem látok a laposföldesek és az fentebb említett dolog között!

:-("

Pedig van közte különbség, az értelmesebb vallástudománnyal foglalkozó szakemberek nyilván nem gondolják hogy a tudomány és az objektív mérések valótlanok lennének. A teológiával lehet foglalkozni mint tudománnyal, hasonlóan a történelemhez. Ehhez hogy ezt tanulja valaki még nem kell automatikusan hinni az angyalokban meg az ördögben. Kb ilyen "ki mit írt mikor?, kitől hallotta?, Mennyi idő alatt írta?, valós személy volt e vagy csak valaki más írta le?, a saját nevében írta e vagy egy kitalált személy nevében? stbstb" a valóságban a teológia egy végtelenül száraz és unalmas tudomány ami ezt boncolgatja. Ezért szerintem rosszul látod amikor a szekta hívőkhöz hasonlítod őket. Van különbség. A teológiának van megfogható és megfoghatatlan (hit) része. Igazán elmélyedni és tanulmányozni a megfogható részét lehet.

2023. okt. 12. 21:54
 7/32 A kérdező kommentje:

"A laposföldnek is két fele van, tehát a másik felén éjszaka van nappal és vice-versa. Köztudott, hogy pl. Ausztrália hozzánk képest az átellenes oldalon helyezkedik el!"

Persze, de egy lapos Föld rendszerben az éjszakák és nappalok váltakozása azon a területen ahol a képzeletbeli laposföld átfordul és a nap sugarai a szélét érnék az nem magyarázná a jelenlegi modelt ahol van alkonyat és pirkadat. Nem beszélve a sarkörökről ahol a föld formája és a dőlésszöge és a naphoz való poziciója miatt hónapokig van nappal vagy éjjel.

2023. okt. 12. 21:57
 8/32 A kérdező kommentje:

"Egy gömbölyűföld hívő miért tarta magát okosabbnak egy laposföld hívőnél pusztán azédt, mert tudja, hogy a Föld gömbölyű?"

Ezt most nem értem. Itt most nem az a dilemma hogy ki okosabb. Ezt én is megkérdezhetném vissza felé. Én nem gondolom hogy te okosabbnak hiszed magad azert mert szerinted lapos a Föld, hanem pusztán annyit hogy a te meglátásod szerint a Föld lapos.

Kéretik arról vitatkozni hogy a Föld lapos-e valóban ahelyett hogy érzelmileg túl fűtött vádaskodásba kezdenénk. Bár érteni vélem hogy talán nem jól fogalmaztam meg a kérdést mert a "hívő" szó használata elég lealacsonyító . Emiatt elnérzést kérek. Helyesebb lett volna "laposföld modellben gondolkozó" vagy más megnevezés talán majd te leírod.

Szóval ha a picsogást/önsajnáltatást befejezed akkor akár a kérdésre is valaszolhatsz.

2023. okt. 12. 22:57
 9/32 Daniel Prime ***** válasza:
94%

@8

Szerintem aki bizonyítékok garmadája ellenére sem képes valamit elfogadni, az igen is butább, mint aki igen.

2023. okt. 12. 23:06
 10/32 anonim ***** válasza:
88%

"A laposföldnek is két fele van, tehát a másik felén éjszaka van nappal és vice-versa. Köztudott, hogy pl. Ausztrália hozzánk képest az átellenes oldalon helyezkedik el!"

Ez esetben viszont naponta ketszer lenne olyan idoszak, amikor sehol sincs ejszaka a bolygon.

2023. okt. 12. 23:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!