Állatorvosok, minek a rövidítése a PAGE?
Az "PAGE" rövidítés az állatorvosi és labordiagnosztikával kapcsolatos kontextusban számos kifejezésre utalhat, de általában a "Polyacrylamide Gel Electrophoresis" vagy "Poligrad Electrophoresis" rövidítése. Ez egy olyan módszer, amelyet a biokémiai és molekuláris biológiai laboratóriumokban használnak a fehérjék vagy nukleinsavak méretének és elvándorlási sebességének vizsgálatára.
A PAGE-t használják például az állatorvosi laboratóriumokban, hogy azonosítsák és elemezzék a fehérjéket, például az állati vérplazmában vagy egyéb mintákban található fehérjéket. Az eredmények segíthetnek az állatok egészségi állapotának diagnosztizálásában és kezelésében.
Ezért a "PAGE" rövidítés az állatorvosi és labordiagnosztikai környezetben az említett elektroforézis módszert jelentheti, amely segít az állatok egészségének diagnosztizálásában és a megfelelő kezelés kiválasztásában. Az "oldal" (page) jelentés nem kapcsolódik közvetlenül az állatorvosi diagnosztikához, mint ahogy említetted.
Én ugyan nem pontoztam le, de én is azt hiszem, hogy a 6. válaszoló által említett ok miatt.
Emellett "Poligrad Electrophoresis"-ről sosem hallottam, sőt a google sem igen ad olyan találatot a kifejezésre, ami tartalmazná is, szóval megint sikerült olyan választ átmásolni, ami még csak nem is pontos. (És ez még a jobbak közül való.) Lassan abbahagyhatnád ChatGPT válaszainak kritika nélküli (és senki által nem kért) bemásolgatását...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!