Miért van felnagyítva a globális felmelegedés és miért kell tőle annyira rettegni? Miért ne lenne jó ha télen már fűteni sem kéne és nyáron spanyol éghajlatunk lenne?
Magán véleményem róla: én valahogy nem érzem a felmelegedést igazán vagy nem veszem fel mondjuk így. Nekem a mai klíma nem olyan meleg, hogy hanyatt esek, mert van nyáron hőhullám, amikor talán végre melegem is van az évben.
Nem hiszem, hogy 300-600 éve ne lett volna hektikus a mi klímánk csapadék és hőmérséklet ingadozása és állandóan az iparosodással kéne magyarázni, hogy most valamiért gyorsabb ütemben változik a klíma. Számos kutatás van ami kimutatta, hogy természetes folyamat által változik, nem a CO2 kibocsátás a fő bűn.
Mellesleg miért lenne baj az, ha egy átlagos magyarországi nyár mondjuk 23-24 fokos átlagú lenne és mondjuk a telek is 4-5 fokos középhőmérsékletűek. Spanyolországban is élnek az emberek, nem haltak még ki, pedig ott jóval melegebb van mint nálunk.
Ha az irányba változik a klímánk az csak jó, mert megteremnek mediterrán gyümölcsök is és nem kell inportra hagyatkozni. Szívesen látnám a narancsfáimat a kertben, pálmafákat a városban, mint egy szubtrópusi-mediterrán országban. Amúgy sem szeretem az éghajlatunkat, én nyárpárti vagyok, tőlem a hideg évszakok el is maradhatnának végleg a kínálatból. Nyáron amennyi rezsit megspórolok, hát azon télen jókat eszek-iszok, mert nyáron nekem nem kell klíma, imádom a fülledt meleget, főleg este 30 fokban pangani még éjfélkor is. Olyankor lehet izzasztó edzéseket is csinálni és persze rohamosan fogyni. Nincs takonykór, nem krákog, köhög mindenki egymásra mert szarrá fagyott. Nem is értem, hogy a hideget, hogy lehet szeretni? Azokat az embereket nem értem akik a hideg időt szeretik, igaz ők sem szeretik szerintem annyira, mert akkor nem fűtenének a házban télen, hanem lekapcsolnák és nem a 25 fokos szobából tapsolnának a fagyoknak. Ezért se értem ezt a klímaváltozás históriát, változzon is a klíma melegebb irányba, én annak szurkolok. Nem akarom, hogy hideg legyen 1 napig se. 20 fok alatt ne legyen télen sem.
Attol még hogy kutya szinten létezel te vagy a normálatlan kevesek egyike . Sosem lesz itt csak 2 évszak , mert a Földön a kontinensek fixek és nem fognak sem azok sem a áramlatok frontrendszerek elcsúszni . Álom hogy tartósan déli gyümölcsöket termesztünk , spanyoloknál is léteznek üvegházak és hirtelen jégverés fagyos hajnalok hetekig, még a törökóknél is . A tudósok 90 években konkrétan 2012re kőolaj szén
gáz kimerülést árvizeket jósoltak a civilizációnk eltűnését . Ez mesenek bizonyult , folyamatosan kitolták 2030-40re mostanaban már 100 években hitegetnek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!