A modern természettudomány mikor foglal állást, hogy természetfeletti, vagy istenek semmiféle nem léteznek?
Teljesen mindegy, mert ha bárki pontos érvekkel és tényekkel megcáfolja például a keresztények istenét, azt a hívő egyszerűen nem hiszi el.
Leírtuk itt jó párszor a teljes bizonyítást, és mindig ez volt a reakció (már, ha volt egyáltalán).
Ez kb. olyan, mint aki a holdraszállást nem hiszi el, vagy bármi hasonlót.
De attól még nem hiszi el, és kész. Azért hívő.
13-as, mi a cáfolat? :)
Hívő keresztény vagyok, nakivele!
Leírhatom, de már herótom van tőle, hogy ilyenkor a hívő vagy eltűnik (ez a gyakoribb), vagy nem hiszi el a tényeket.
Kezdjük azzal, hogy a keresztények istene mindenható, mindentudó, jövőbelátó, tökéletes, és minden tulajdonsága végtelenül jó.
Ez így stimmel?
Gyerünk, válaszolj!
Én már válaszoltam, hogy stimmel!
Akkor az első probléma az, hogy nem lehet egyszerre végtelenül jó ÉS igazságos is. Ez csak egy tökéletes világban lehetne, ez pedig nem az.
A második probléma, hogy egy tökéletes dolog magától sose romolhat el, szóval ő (mivel más teremtő nincs) csak tökéletes dolgokat teremthetne, ez a világ pedig nem az.
Természetesen ez a szabad akarattal EGYÜTT is igaz, mielőtt ezt hoznátok fel.
#18 Az első probléma nem probléma, sőt. Aki végtelenül jó, az a jóságot jutalmazza, a gonoszságot bünteti. Tehát igazságos. Tehát aki végtelenül jó, az igazságos.
A második problémánál nem teljesen értem a logikádat, de valószínűleg nem veszed figyelembe a sátánt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!