Mi a különbség a DMT, és a pszilocibin hatása között?
Nem érdekel a szer, csak a hatásuk. Szóval a kérdést ne helyeztessétek el.
Az a kérdésem, hogyha a DMT, és a pszilocibin ugyanarra a cuccra hatnak. Akkor, mért más a hatásuk? Az egyik mért gyorsabb, a másik mért lassabb? És miben más a hatásuk, miben hatnak másképp a cuccra az agyban?
Odamegy a molekula. És, hogyan működik, amit csinálnak?
Ha csak egy cuccra hatnak, akkor mért tudják aktivizálni az agy többi részét is?
A két molekulának miben más a hatása?
Tudományosan érdekel, nem vagyok drogos.
"Másrészt, úgy tudom, hogy ugyan azokra hat a kettő anyag. De tényleg ugyan azokra."
Elég nagy az átfedés a kettő között, az biztos, de én azért nem merném annyi alapján, amit olvastam, kijelenteni, hogy pontosan ugyanazokra a receptorokra hatnak. (Pl. a 5-HT6 és 5-HT77 receptort az angol wiki csak a DMT-nél sorolja fel. Persze nem biztos, hogy teljesen pontos.) De még ha pont ugyanazokhoz a receptorkhoz is kötődnek, akkor sem fognak pont ugyanannyira erősen kötődni az egyes receptorokhoz.
"Akkor igazából aki boldog, az hallucinál?"
Szerintem nem jellemző. :D
De a szerotonin messze nem csak a boldogságérzet kialakításáért fele, hanem például a memória kialakulásában és az alvásban (és még egy csomó minden másban) is van szerepe.
Pedig jól írja az AI. A pszilocibin tényleg pszilocinná alakul a testben. (Legalábbis én is ezt találtam.)
Az, hogy a pszilocinnak gyengébb a hatása (kívülről bevive a testbe) önmagában nem jelent semmit ezzel kapcsolatban, mivel azt nem csak a közvetlen hatása, hanem a bejutás mértéke is befolyásolja. Hogy mondjak egy másik példát: az LSD sokkal erősebb hatású, mint a lizergsav (amiből szintetizálják), pedig az agyba jutva pont lizergsavvá alakul. Azonban míg a lizergsav csak kismértékben jut át a véragygáton, addig az LSD sokkal könnyebben, emiatt lesz erősebb hatása. Feltételezem, a pszilocinin-pszilocin viszonyban is valami hasonlóról lehet szó.
Az mondjuk elég szomorú és bizarr, hogy valaki azzal szórakozik, hogy telefossa ChatGPT válaszokkal az oldalt. Mondjuk volt itt már nagyobb hülyeség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!