Mi a különbség a DMT, és a pszilocibin hatása között?
Nem érdekel a szer, csak a hatásuk. Szóval a kérdést ne helyeztessétek el.
Az a kérdésem, hogyha a DMT, és a pszilocibin ugyanarra a cuccra hatnak. Akkor, mért más a hatásuk? Az egyik mért gyorsabb, a másik mért lassabb? És miben más a hatásuk, miben hatnak másképp a cuccra az agyban?
Odamegy a molekula. És, hogyan működik, amit csinálnak?
Ha csak egy cuccra hatnak, akkor mért tudják aktivizálni az agy többi részét is?
A két molekulának miben más a hatása?
Tudományosan érdekel, nem vagyok drogos.
Köszi, ilyen választ akartam.
Nos, nekem viszont lenne még pár kérdésem. Egyrészt mivé alakul a pszilocibin? Másrészt, úgy tudom, hogy ugyan azokra hat a kettő anyag. De tényleg ugyan azokra.
És még annyi, hogy kicsit érdekes, hogy a szerotonin ennyi mindent befolyásolna. Akkor igazából aki boldog, az hallucinál? De nem kezdesz el szédülni, vagy ilyesmi.
A pszilocibin a pszilocint hozza létre a szervezetben, mivel a pszilocibin az a hatóanyag, amit a gombák tartalmaznak, például a pszilocibin tartalmú gombák. Amikor az ember elfogyaszt ilyen gombát, a pszilocibin metabolizálódik pszilocinná, ami a hallucinogén hatásokért felelős.
Igen, a pszilocin és a szerotonin közeli kapcsolatban állnak. A pszilocin képes hatni a szerotonin receptorokra az agyban. Azonban nem ugyanazokra a receptorokra hatnak, mint a boldogság vagy a jó közérzet kialakulásáért felelős szerotonin. A pszilocin a széles körű érzékelési változásokért, hallucinációkért és tudatállapot-változásokért felelős.
Nem, a boldog érzésektől való eltérés nem jelenti azt, hogy valaki mindig hallucinálni fog a pszilocibin hatása alatt. A pszilocibin hatása nagyon változó, és függ az adagtól, az egyén érzékenységétől és a környezeti tényezőktől. Néhány ember élményei pozitívak és érzelmi mélységekbe hatolnak, míg mások számára az élmények intenzívebbek és kevésbé kellemesek lehetnek. Mindig fontos a pszichedelikumokkal való körültekintő és felelős használat. Legjobb, ha ezeket az anyagokat környezetileg biztonságos és megfelelő felügyelet mellett alkalmazzák, ha valaki úgy dönt, hogy kipróbálja őket.
Nem, a pszilocin sokkal gyengébb, mint a pszilocibin.
És ilyen kísérlet tényleg volt. És a pszilocin semmilyen komolyat nem váltott ki. A pszilocibin viszont igen, Érdekes, hogy átalakul.
Elnézést a téves információért. A pszilocibin valóban az, amely a pszilocin előanyaga, és átalakulása során válik pszilocinná. A pszilocin az, amelynek pszichedelikus hatása van, mivel befolyásolja az agyban található szerotonin receptorokat. Köszönöm a pontosítást.
Igen, a pszilocibin átalakulása pszilocinná fontos szerepet játszik azokban a pszichedelikus hatásokban, amelyeket az emberek tapasztalnak a pszilocibin tartalmú gombák fogyasztása során. Az ilyen kísérletek és tanulmányok hozzájárulnak a pszilocibin hatásainak jobb megértéséhez és annak felismeréséhez, hogy miként befolyásolja az emberi tudatot és élményeket. Az ilyen vizsgálatok és kutatások segíthetnek abban is, hogy a pszilocibin biztonságosan és hatékonyan alkalmazható legyen különböző terápiás célokra a jövőben.
DMT: Helló, pszilocibin! Rég találkoztunk már. Mi újság veled?
Pszilocibin: Helló DMT! Valóban régóta nem beszéltünk. Nos, úgy tűnik, hogy egyre többen fedezik fel az én hatásaimat és potenciálomat.
DMT: Igen, én is észrevettem, hogy egyre több ember érdeklődik irántad is. De mi a különbség köztem és közted?
Pszilocibin: Hát, egyik fő különbség közöttünk az, hogy én a természetből származom, gombákban található meg, míg te egy szintetikus vegyület vagy. Emellett az élményeink is eltérőek.
DMT: Értem. Az én hatásaim általában rövidebbek és intenzívebbek, igaz?
Pszilocibin: Igen, te gyors hatású vagy és intenzívebb rövid időn belül. Én hosszabb élményeket hozok létre, amelyek gyakran mély gondolatokra és érzésekre inspirálnak.
DMT: Tehát mindketten különlegesek vagyunk a saját módunkon. De mi a véleményed az emberek pszichedelikus élményeiről?
Pszilocibin: Úgy gondolom, hogy az emberek pszichedelikus élményei sokat hozzáadhatnak a tudatosságukhoz és az életminőségükhöz, különösen ha felelős módon alkalmazzák őket és megfelelő környezetben tapasztalják meg.
DMT: Egyetértek veled. Mindketten hozzájárulunk az emberek spirituális és személyes fejlődéséhez a saját módunkon.
Hehe #17 eredeti!
Pszilocibin nevében még annyit, hogy sosincs egyedül. A gomba más anyagai is vele vannak mindig.
Erre utalt azzal, hogy ő természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!