Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A malátasav az hogy lehet...

A malátasav az hogy lehet almasav, ha amugy buza es arpa csiraztatasabol nyerjuk ki ?

Figyelt kérdés

Megis miert lehet az a neve is h almasav, ha semmi koze hozza ?!


Vagy en tudom rosszul ??


2023. szept. 19. 20:35
1 2 3 4
 11/35 Zcom09 ***** válasza:
100%
+ utána néztem hátha tényleg lehet-e valamilyen félrefordítás eredménye. Van egy maláta fajta ami felhasználás előtt átmegy egy tejsavas erjesztésen ennek a neve "acidulated malt" vagy "acid Malt", magyarul "savas maláta". Szóval valószínűleg innen ered a félreértés. Ot veszett el a dolog hogy az "acid" szó a "malt" előtt van nem utána.
2023. szept. 20. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/35 A kérdező kommentje:

Most mar egyaltalan nem ertem.


Akkor a malatasav tartalmaz glutent, vagy sem?

2023. szept. 20. 10:38
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

#12: Nem.

A malátasav az almasav (maltic acid) félrefordítása. Mivel főként a gyümölcsökben fordul elő, illetve szintetikusan állítják elő, így nincs sok köze a gluténhez, ami egy fehérje és főként a gabonafélékben található meg.

2023. szept. 20. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/35 A kérdező kommentje:
Koszonom!!
2023. szept. 20. 12:11
 15/35 anonim ***** válasza:
76%
Az almasav időnként a rosszul kezelt borban is kialakul és elrontja az ízét. Egyébként minden sejtben előfordul az almasavnak valamilyen “származéka”, talán még a Krebs ciklusban is szerepel. Szerves kémiai alapismeretek felvérteznék a kérdezőt az olyan hülye kérdések ellen, hogy van-e glutén az almasavban. Meg hogy “ménem” almábó’ vonnyák ki, ha ecce ez a neve.
2023. szept. 20. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/35 A kérdező kommentje:

[link]


Nezzetek, mit talaltam .......

2023. szept. 21. 12:43
 17/35 A kérdező kommentje:
A maláta árpa, búza vagy egyéb gabona csíráztatásával, majd szárításával előállított cukortartalmú termék. A sör és a gabonából erjesztett szeszes italok (whisky, vodka) egyik legfontosabb alapanyaga. A gabonafélék csírázásakor olyan enzim – diasztáz – keletkezik, amelyik képes a gabonában levő keményítőt cukrokká, maltózzá és dextrinné lebontani, amit azután az erjesztőgombák alkohollá tudnak alakítani.
2023. szept. 21. 12:44
 18/35 A kérdező kommentje:
Nahh, most akkor mi a helyzet sracok ? 😂😂😂😂😂
2023. szept. 21. 12:44
 19/35 A kérdező kommentje:
Ennek siman lehet gluten tartalma...
2023. szept. 21. 12:46
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

#16-#19: De itt sehol nincs szó "malátasavról" vagy almasavról.

Mint már egyszer leírtuk: a "malátasav" az almasav angol változatának (maltic acid, ahol a maltic a latin malum szóbol ered ami almát jelent, az acid angolul savat) hibás fordításából (mert a malt angolul malátát jelent) ered.

2023. szept. 21. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!