Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A "Hol van mindenki?" kérdés...

A "Hol van mindenki?" kérdés megválaszolási esélyeinek növelése?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom, a jelenlegi kutatói hozzáállás okozza részben a paradoxonok mert azt jelentik ki, hogy a Földitől eltérő életformákat nem tudják elképzelni így nem is keresik, tehát ha a 2 ismert speciális feltevés;intelligens(kommunikáló) ill. lakható zóna(oldószeres közeg) helyett egy olyan alapfeltevésre fejlesztett műszeres infrastruktúrával kutatnánk ami alaptulajdonság a belátható világegyetem összes életformájára igaz és ez az extremofilek homeosztázisa okozta lokális entrópia csökkenés termodinamikai sémája akkor ezzel az új kutatási módszerrel nagyságrendekkel megnövelhető a történelmi viszonylatban is jelentős detektálás! Mit gondoltok?

#paradoxon #extremofil #Astrobiológia #Újkutatásimódszer
2023. szept. 13. 20:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Mégis hogyan?

2023. szept. 14. 09:18
 12/22 A kérdező kommentje:
Pl be lehetne juttatni a felvetést a Breakthrough Iniciatívához vagy hasonló programot létrehozni származtatott mérésekkel és asztrobiológiával foglalkozó koponyákkal, ez még képlékeny hiszen autodidaktaként jutottam el a dedukciómig, jelenleg Dr.Gánti Tibor könyveit bújom...
2023. szept. 14. 09:34
 13/22 anonim ***** válasza:
82%
De mégis milyen programot, milyen felvetést? Egyelőre semmit nem vetettél fel amivel mérhető, egyáltalán kimutatható lenne az elképzelésed.
2023. szept. 14. 09:36
 14/22 anonim ***** válasza:
49%
A kérdező logikus, és igaza is van, de egy olyan forgatókönyvet tudok elképzelni, hogy a jelenlegi kutatások JWST, stb, hamarabb eredményre jutnak és habár a felfedezett biomassza azon a halmazon belül lesz amiről gondolkodik a kérdező, sajnos a fősodorral szemben éppen olyan kevés az esély mint az új és régi módszer közötti százalékos külömbség! De azért 🤞
2023. szept. 14. 11:21
 15/22 A kérdező kommentje:
#13 ahogyan én látom az "Univerzális Homeosztázis" felvetésem segítségével pontosítható a Drake-formula mert a lakhatósági zónás szimbólum kivehető a képletből, hiszen extremofilek szélsőséges helyeken is jól el élnek és a jelenlegi módszerek elsiklanának felettük (ha eddig még nem), sőt ez az új kutatás a kimutatna egy olyan életformát is mint amit Fred Hoyle Fekete Felhő c. könyvében írt le!
2023. szept. 14. 11:55
 16/22 A kérdező kommentje:
#14 köszönöm, tehát ha jól értem onnantól hogy elkezdjük ezt a kutatást egy nem zéró összegű játszma vagy egy win-win verseny indul a két trend között, jól hangzik!
2023. szept. 14. 12:02
 17/22 sadam87 ***** válasza:
100%

"ezt kell hardveresen ill. szoftveresen vizsgálni ahhoz hogy feloldjuk a paradoxont"

De hogyan? (És miért is interplanetáris extremofilek? Egyáltalán mit is értesz ezen?)

"ha specializált kutatást végzel ott ahol alapkutatásra van szükség akkor egyértelmű, hogy kisebb az esély a sikerre!"

Ezzel mondjuk én is teljes mértékben egyet értek, csak még mindig az nem világos, hogy tulajdonképpen mit is akarnál vizsgálni.

"be lehetne juttatni a felvetést a Breakthrough Iniciatívához vagy hasonló programot létrehozni"

De milyen felvetést???

"az "Univerzális Homeosztázis" felvetésem"

"Univerzális Homeosztázis"???????

"hiszen extremofilek szélsőséges helyeken is jól el élnek"

Nagyon következetesen extremofilnek írod le az általad feltételezett élőlényeket. Bizonyos szemszögből akár jogosan is, de szerintem ez eléggé szubjektív az ember és a földi élet szempontjából. Egy teljesen más körülmények között kialakuló feltételezett élővilág egy átlagos faja a mi szempontunkból persze extremofil, de a saját bioszférája szempontjából egyáltalán nem az.

" sőt ez az új kutatás a kimutatna egy olyan életformát is mint amit Fred Hoyle Fekete Felhő c. könyvében írt le!"

Hogyan?

2023. szept. 14. 16:21
 18/22 A kérdező kommentje:
A fizikai környezet entrópiája szignifikánsan nő, benne az élő matéria a molekuláris sémái miatt átmenetileg csökkenti az entrópiát, na és ezt kellene műszeresen kimutatni (a természetes kristályok kivételével) először nyílván itt a Földön aztán átvizsgálni vele minden más helyet akár teleszkópokkal akár roverekkel, egyéb autonóm laboratóriumokkal helyszíní vizsgálatokon
2023. szept. 14. 19:02
 19/22 sadam87 ***** válasza:
79%
Ez nagyon szép, de még mindig nem válaszoltál arra a kérdésünkre, hogy ezt hogyan lehetne megtenni.
2023. szept. 16. 10:04
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Publikálni kellene mint új elméletet, szerintem!
2023. szept. 16. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!