Van olyan folyó, aminek három partja van?
Ilyen Tokajnál a Bodrog és a Tisza találkozása.
Szerintem fizikailag képtelenség.
Amit 1-es írt és linkelt: az ott még 2 folyó, illetve úgyszintén 4 partja van. De lehet 3-nak is venni - nézőpont kérdése. Én nem venném 3-nak, de ki hogyan szemléli.
Háromszög alakú tónak van 3 partja - tudom, ez nem folyó... - csak nem tudom, hogy létzik-e ilyen. Ha létezik is, akkor nem sokáig, mert a sarkokat lekerekíti a folyton vele érintkező és őt paskoló víz. Erős kőzeteknél vagy mesterséges dolognál ez lassabban megy végbe.
A kikötések/feltételek határozzák meg hogy milyen szabályrendszerben lehet/kell számolni.
A köteles példádra visszatérve, ha a kötelet félben osszehajtod, s a közepén csinálsz ég, csomót akkor máris három felé tudod húzni (s akár végének isntehintheted)
Ha pedig fogsz egy ollót s elvagod a kapott hurkot, akkor pedig máris 4 vége van.
De mindez akkor ha elvannak fektetve a szabályok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!