Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Amennyiben globális felmeleged...

Amennyiben globális felmelegedés van, akkor idén miért olyan hideg, csapadékos a tavasz és a nyár?

Figyelt kérdés
2023. aug. 7. 08:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
68%

Remélem a kérdező megértette a válaszokat.

De sajnos nekem az a tapasztalaton, hogy aki még 2023-ban is felteszi ezt a kérdést, az menthetetlen.

2023. aug. 7. 12:32
 12/22 anonim ***** válasza:
90%

"A 2023. július középhőmérséklete országos átlagban 22,7 Celsius fok volt, ami 1,2 fokkal haladja meg az 1991–2020-as átlagot és a kilencedik legmagasabb júliusi érték 1901 óta."

[link]

2023. aug. 7. 13:41
 13/22 anonim ***** válasza:
92%
magyarán annyira meleg nyarakhoz szoktak az emberek az elmúlt években, hogy ha már nem dőlnek hülyére a melegrekordok, hűvösnek érzik
2023. aug. 7. 13:42
 14/22 anonim ***** válasza:
63%

"Amennyiben globális felmelegedés van" Nincs, klímaváltozás van.

"akkor idén miért olyan hideg, csapadékos a tavasz és a nyár?" Összekevered az időjárást az éghajlattal. Amíg ezek különbségével nem vagy tisztában, addig felesleges bármiről is vitatkozni.

2023. aug. 7. 15:24
 15/22 anonim válasza:
80%

#13 utálom a hetekig tartó 30-35 fokot és az állandó izzadást, de az vicc, hogy hosszúgatyában + pulcsiban is majdnem fázok a nyár kellős közepén este 7-8 fele, igazából egy laza dzseki simán elférne még rajtam, pedig az eddigi években elég hamar elhagytam a pulcsit és a hosszúgatyát, és nem is kellettek. Azért egy 20-23 fokot elfogadnék.

Lehet az Alföldön más a helyzet, itt Szombathelyen kb. volt 1-1 hét a júliusban, ahol tényleg kánikula volt, 2 hete 1-2 nap kivételével kb. kora tavaszi idő van, sok esővel, amikor a Balatonon voltam 1 hetet, ott is ez volt a fél héten.

A tél mondjuk szokatlanul enyhének tűnt nekem, a tavaszt meg inkább hagyjuk.

Szerintem ez sem normális, főleg, ha a környékbeli árvizeket nézzük. Hát igen, ez bizony már kőkemény klímaváltozás.

2023. aug. 7. 20:27
 16/22 anonim válasza:
84%
Volt 1-1 hét júniusban és júliusban*
2023. aug. 7. 20:28
 17/22 anonim ***** válasza:
84%
Dél-Európában meg 50 fok körüli hőmérsékletek voltak.
2023. aug. 7. 20:31
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

#15 Idén nagyok a különbségek az országrészek között, így jött ki az időjárás. Amúgy én is imádom a nyarat, de be kell látnom, azért még mindig nem vagyunk mediterrán ország. És ha valamelyik térség, hát Szombathely környéke az, amelyik hagyományosan a legnagyobb eséllyel fogja ki a pocsék nyarakat. Olyannyira, hogy a legrosszabb esetben akár teljesen elmaradhat, és ezt szó szerint véve: nem 2 hét kánikula július közepén (meg amúgy lesznek még melegek, várhatóan jövő hét végére visszatér), hanem tényleg semennyi. A klímaváltozás előtt rendszeresen voltak olyan évek, hogy a nyár egyetlen napján se érte el a hőmérséklet a 30 °C-ot

[link]

Elkényeztettek minket az elmúlt évek-évtizedek nyarai.

2023. aug. 7. 21:32
 19/22 anonim ***** válasza:
68%
Félreértések elkerülése végett, a globális felmelegedés ideje akkor is itt lenne, ha az ember a mai napig csak követ pattintgatna. Amiről most szó van, az a "megszokottnál" gyorsabb átlaghőmérséklet emelkedés, ami az utóbbi néhány évtizedet jellemzi. A végeredmény azonban ugyanaz lesz, mint egy emberi tevékenység nélküli bolygón lenne. Aztán megkezdődik az évezredekig tartó lehűlés, ami egészen a következő jégkorszakig tart. És így tovább, ciklikusan, ahogy az lenni szokott, csak erről mostanság nem sikk beszélni. De mielőtt bárki nekem esne bűnös szavaimért, egy szóval sem állítok olyat, hogy ne kellene minden eszközzel óvni a környezetünket (és jelen pillanatban a temérdek hulladék jelenti bolygónk számára a legnagyobb gondot), vagy megszabadulni minden, valamilyen anyag elégetésével járó technológiától.
2023. aug. 9. 06:46
 20/22 anonim ***** válasza:
33%
Már előre látom pár ezer év múlva a szalagcímeket: "Az emberi tevékenység miatt bekövetkezett az, amire a tudósok már jó előre figyelmeztettek, a globális lehűlés. A túlzottan alacsony széndioxid kibocsátás ide vezetett, tönkretettük az élhető bolygót. Az átlaghőmérséklet az utóbbi évtizedekben hihetetlenül gyorsan csökken. Több üvegházhatású gázt a légkörbe, vagy mind meghalunk!" :-D
2023. aug. 9. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!