Amennyiben globális felmelegedés van, akkor idén miért olyan hideg, csapadékos a tavasz és a nyár?
Remélem a kérdező megértette a válaszokat.
De sajnos nekem az a tapasztalaton, hogy aki még 2023-ban is felteszi ezt a kérdést, az menthetetlen.
"A 2023. július középhőmérséklete országos átlagban 22,7 Celsius fok volt, ami 1,2 fokkal haladja meg az 1991–2020-as átlagot és a kilencedik legmagasabb júliusi érték 1901 óta."
"Amennyiben globális felmelegedés van" Nincs, klímaváltozás van.
"akkor idén miért olyan hideg, csapadékos a tavasz és a nyár?" Összekevered az időjárást az éghajlattal. Amíg ezek különbségével nem vagy tisztában, addig felesleges bármiről is vitatkozni.
#13 utálom a hetekig tartó 30-35 fokot és az állandó izzadást, de az vicc, hogy hosszúgatyában + pulcsiban is majdnem fázok a nyár kellős közepén este 7-8 fele, igazából egy laza dzseki simán elférne még rajtam, pedig az eddigi években elég hamar elhagytam a pulcsit és a hosszúgatyát, és nem is kellettek. Azért egy 20-23 fokot elfogadnék.
Lehet az Alföldön más a helyzet, itt Szombathelyen kb. volt 1-1 hét a júliusban, ahol tényleg kánikula volt, 2 hete 1-2 nap kivételével kb. kora tavaszi idő van, sok esővel, amikor a Balatonon voltam 1 hetet, ott is ez volt a fél héten.
A tél mondjuk szokatlanul enyhének tűnt nekem, a tavaszt meg inkább hagyjuk.
Szerintem ez sem normális, főleg, ha a környékbeli árvizeket nézzük. Hát igen, ez bizony már kőkemény klímaváltozás.
#15 Idén nagyok a különbségek az országrészek között, így jött ki az időjárás. Amúgy én is imádom a nyarat, de be kell látnom, azért még mindig nem vagyunk mediterrán ország. És ha valamelyik térség, hát Szombathely környéke az, amelyik hagyományosan a legnagyobb eséllyel fogja ki a pocsék nyarakat. Olyannyira, hogy a legrosszabb esetben akár teljesen elmaradhat, és ezt szó szerint véve: nem 2 hét kánikula július közepén (meg amúgy lesznek még melegek, várhatóan jövő hét végére visszatér), hanem tényleg semennyi. A klímaváltozás előtt rendszeresen voltak olyan évek, hogy a nyár egyetlen napján se érte el a hőmérséklet a 30 °C-ot
Elkényeztettek minket az elmúlt évek-évtizedek nyarai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!