Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Elméleti kérdés, mi lehet a...

Elméleti kérdés, mi lehet a válasz?

Figyelt kérdés
Egy cigis dobozra működő, használatban lévő (pl youtube megy rajta) mobiltelefon van rakva. A telefon aksija felmelegszik, ez által a cigis doboz is. Az aksiból valamilyen káros "anyag, sugárzás" átmehet-e a cigikbe, és ha igen, okozhat-e ez rosszullétet annak aki elszívja a cigit?
2023. júl. 7. 21:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

10

Azért ennyire ne nézzél már le itt mindenkit, képesek voltak értelmezni a kérdést, te menekülsz a valóságtól ezzel a hozzáállásoddal.

2023. júl. 8. 15:59
 12/19 A kérdező kommentje:
Az egyes kivételével mindenki a cigi önmagában is káros hatasaival jött, edig a kerdesem nem ez volt. El kell fogadni: sokaknak értelmezési problémajuk van.
2023. júl. 8. 16:12
 13/19 anonim ***** válasza:
82%

12

Azért, mert mint ahogy az 1-es írta, a telefontól nem lesz rosszabb vagy jobb a cigi. Kivéve, ha kifolyik az akkuból rá valami, de az meg nem lehet, ha közben youtubeozol. Viszont, valami okozott rosszullétet, más infót nem kaptunk, cigi okozhat -> ezért kaptad ezeket a válaszokat

2023. júl. 8. 16:16
 14/19 A kérdező kommentje:
13-as ez most komoly? Az megvan hogy ELMÉLETI kérdés? Az elméleti fogalmat tudod-e értelmezni?
2023. júl. 8. 16:48
 15/19 anonim ***** válasza:
78%

13

Jaja, amikor valaki elméleti kérdést tesz fel, vagy "egy barátom miatt kérdezem", az jó eséllyel nem elméleti kérdés

2023. júl. 8. 17:30
 16/19 A kérdező kommentje:
15-ös amkt csinálsz az kötekedés. Frusztrált vagy, vezesd le ezt mashol, máshogy.
2023. júl. 8. 19:22
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Én nem kötekedek, megpróbáltam elmondani, hogy miért kaptál olyan válaszokat, amit. Te kötöttél bele mindenkibe, aki nem pont úgy válaszolt, ahogy szeretted volna
2023. júl. 8. 21:17
 18/19 anonim ***** válasza:

Kérdező! 5-ös vagyok.

Már több, mint 1.000 kérdést tettem fel ezen az oldalon és további 50-100-at megírtam, amit végül nem tettem fel. És ezenkívül is vannak kérdések, amiken gondolkoztam, de nem írtam le. A kérdések egy jó része tudományos jellegű, tehát elgondolkodtató. 1 kérdésem sem volt, amivel nem értettem egyet. De nem csak, hogy nem volt 1 olyan kérdésem, amivel nem értettem egyet, hanem nem is gondolkoztam rajtuk. Sose merültek fel olyan jellegű kérdések, amikkel nem értettem egyet. Amikkel nem értek egyet, azokat logikusan: ellenzem.

Ha pedig te nem ellenzed, akkor miért nem csinálod? Tehát vagy ellenzi valaki vagy nem. Semlegesség nincsen. Mi tehát jogosan feltételeztük, hogy dohányzol, tehát jogosan kaptad tehát ezeknek a válaszoknak a javarészét, noha az indulatokkal nem értek egyet.

A kérdés alatt írhattad volna például, hogy "Nem dohányzom, csak felmerült bennem ez a gondolat. Így tehát kérlek ne próbáljatok győzködni, hogy szokjak le a dohányzásról! Köszönöm!" Azt gondolom, hogy ebben az esetben sokkal több tudományos választ kaptál volna és győzködésekből 1-et se.

De el nem tudom képzelni, hogy aki nem dohányzik, az ne undorodna tőle. Az undor pedig az egész dohány témára kihat úgy, hogy fel sem merül ilyen gondolat a fejemben. (11-12 évesen elkezdtem dohányozni büszkeségből haverokkal ((ma már 1 haverom sincs)), aztán miután megtudták a szüleim, meg a 10 évvel idősebb bátyám, ő adott egy Nem Kicsi Pofont. Arra már nem emlékszem, hogy az a pofon vagy más szoktatott le (de a bátyám pofona mindenképpen erősen hozzájárult a leszokáshoz és nem én voltam az okos vagy bölcs, hogy leszoktam (mert a büszkeség sokszor erősebb az értelemnél)). Úgy megutáltam onnantól kezdve és olyan büdösnek tartottam, hogy több, mint 10 éven át amikor csak alkalmam volt (és meg mertem tenni) és dohány füstöt éreztem, nem kicsit látványosan köptem. Gyakran még az illető irányába is, hogy tudatosuljon benne és változtasson (azért hogy nekem ne okozzon kárt (a jövőben)).

Nyilván, ki mennyire undorodik tőle...De, aki nem undorodik tőle, és ilyen gondolat merül fel benne...lehet, hogy egy jel, hogy közel áll a kipróbáláshoz vagy rászokáshoz.

2023. júl. 9. 12:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Tökmindegy, hogy a telefon aksijától melegszik át a cigis doboz, vagy kint felejted a napon. A telefontól melegedve sem lesz károsabb.
2023. júl. 12. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!