Egymástól távol lévő civilizációk egy galaxisban kommunikálhatnak, kvantum kommunikációval a kvantum összefonódást kihasználva?
Pedig megpróbáltam a lehető legegyszerűbben elmagyarázni, de csak nem érti :D
#8as, #6os vagyok.
Hol mondom én szerinted hogy így akarok mérni, hogy az összefonódott pár egyik felét elviszem, és azt akarom megmérni. Ez nagyon könnyen belátható hogy nem működik. Én azt írtam hogy titkosítani lehet a kommunikációt összefonódással. Ami úgy működik, hogy van két részecske, összefonom őket, majd mindkettőt egy-egy klasszikus csatornán átküldöm. És amikor mindkettő megérkezik, ki lehet deríteni, hogy az állapot valahol útközben meg lett-e mérve, azaz a jel le lett-e hallgatva. Semmi köze ennek ahhoz amit te mondasz hogy nem lehet.
Igaz amit írsz, csak nem erre vonatkozott a kérdés eredetileg. A kérdés az volt, hogy üzenet fénynél gyorsabban való hordozására lehet-e használni a kvantum-összefonódást. Így értettük a "kommunikációs cél"-t.
"Egymástól távol lévő civilizációk egy galaxisban kommunikálhatnak, kvantum kommunikációval a kvantum összefonódást kihasználva?"
Ebben a kérdésben mutasd már meg kérlek, hogy hol van elrejtve, hogy a fénynél gyorsabban?
Annyit kérdez, hogy az összefonódást kihasználva kommunikálhatnak-e, és igen kommunikálhatnak úgy hogy az összefonódást használják titkosításra.
Nos.
Én még úgy tanultam, hogy mivel egy telefonvonal 2,7 kHz-et tud átvinni, ezért a modemek max. 2,4 Kbit/sec-mal működhetnek biztonságosan, s lám mára akár 1-2 Mbit/s-os modem is lehetséges. (Még valahol van egy ilyen modemem.)
Azaz ki tudja mit hoz a jövő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!