Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ez a védőszemüveg akkor most...

Ez a védőszemüveg akkor most mennyire véd az UV fénytől? Kb semennyire, nem?

Figyelt kérdés

[link]

Szóval erre a szemüvegre azt írják UV400 védelemmel van ellátva, ugyanakkor: ha elolvasod védőfokozat száma 2-1,2

Ha megnézem ezt:

[link]

Itt azt írja, hogy az 1 és 2 fokozatú csak közel a felét szűri ki.

Nem értem az egészet. Egyrészt nehéz elképzelni, hogy egy ilyen víztiszta szemüveg valóban kiszűri teljes mértékben az UV-t. A leírás sem egyértelmű. Hogy oké, hogy szűr valamennyit a 400 as tartományig, de milyen erősséggel? Nyilván ha egy UV reflektorba ezzel belenézek, gondolom ugyanúgy kampec.

Ezt azért kérdezem, mert lézeres szemműtétem volt.

A szememet védeni kell az UV fénnyel szemben. Szórt fényben és sokszor beltéren is.

Van napszemüvegem de néha túlságosan sötétít, ezért gondoltam, hogy ilyen UV védelemmel ellátott víztiszta szemüveget veszek ami eldobható, el tudom mosni, törölgetni simán aggodalom mentesen, mert ha megkarcolódik csak veszek egy újat 700 ftért. Nem kell rá vigyázni mint a hímes tojásra.

Viszont én ezt bárhogy nézem KAMU ami rá van írva, nem véd ez semmitől és teljes erejével belemegy az UV a szemembe ha ezt hordom.

A leírás mégis ellentmondásos.

2023. jún. 14. 21:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A gyenge napfényt és az erős napfényt ugyanúgy kordában tartja, szinte az egész világ ezt használja.

Már másodszor írod ezt az uv reflektort, hol nézegetsz te ilyet?

2023. jún. 16. 22:18
 12/12 A kérdező kommentje:

Maga a nap is egy UV reflektor.

A lényeg az, hogy PRK szemműtétem volt, ahol az UV hatására újra épülni kezd a szaruhártya lelézerezett része, ezért nagyon szeretnék odafigyelni arra, hogy 0% UV sugárzást kapjon a szem.

Nehezen tudom elképzelni, hogy egy vékony műanyag lap ennek eleget tesz.

2023. jún. 16. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!