Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » IPL fényhez milyen védőszemüve...

IPL fényhez milyen védőszemüveget vegyek?

Figyelt kérdés
szőrtelenítéshez kell persze, de nem tudom milyen hullámhosszra, milyen színű legyen. Fizikusokat kérdeznék, mert a piacon annyi féle van, nem tudom melyik a helyes. köszi

2020. okt. 23. 20:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%
Elég ha nem nézel bele, nem káros a szemre. Közvetlen szembevillantás ellen védenek az IPL gépek, csak a bőrön engednek villantani.
2020. okt. 23. 20:50
 2/12 A kérdező kommentje:

hogyne persze.

tehát szemüveget szeretnék venni.

2020. okt. 23. 21:04
 3/12 anonim ***** válasza:
73%

A nekem lévő Philips Lumea használati útmutatójából:

"A készülék által kibocsátott szórt fény nem árt a szemnek. A

készülék használata során ne nézzen a villanófénybe. A használat

során nem szükséges védőszemüveget viselni. A készüléket jól

megvilágított helyiségben használja, hogy a fény ne vakítsa el."

2020. okt. 23. 21:09
 4/12 A kérdező kommentje:
igen, a marketing szöveget én is ismerem.
2020. okt. 23. 21:15
 5/12 anonim válasza:
Nem hordtam hozzà semmi szemüveget, ès semmi bajom nem lett. Csak akkor tudod elsütni, mikor a bőrödre illeszted. Csak szòrt fèny èri bele a szemed. Akar be is csukhatod közben a szemed.
2020. okt. 24. 20:07
 6/12 A kérdező kommentje:
én nem értem ezt. nem azt kérdeztem, hogy vegyek-e szemüveget, hanem hogy milyet vegyek. a lebeszélés nem érdekel, mert úgyis veszek, pont.
2020. okt. 24. 20:09
 7/12 anonim válasza:
Hegesztőszemüveget.
2020. okt. 24. 20:12
 8/12 A kérdező kommentje:
igen, pl ez a válasz érdekes, köszi. valahol olvastam ezt, de nem tudom, mennyire megalapozott. ugye árban nem mindegy.
2020. okt. 24. 20:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezekben az eszközökben általában xenon villanólámpa van. Ennek a legfontosabb tulajdonsága hogy igen széles spektrumban sugároz, akár 400-1100nm között is ami lefedi a teljes látható és a közeli infravörös egy részét. Ha tehát ki akarnád szűrni a veszélyes fényt, akkor ki kéne szűrnöd a látható tartományt és nem.látnál semmit. (lézerekre ugye könnyebb védőszemüveget csinálni mert azok keskeny spektrális tartományban sugároznak). Tehát ne legyenek illúzióid vagy hamis biztonságérzeted, ha egy szemüvegen átlátsz, már nem fog megvédeni egy xenon lámpa direkt fényétől vagy egy erős becsillanástól.

Ha mégis szeretnél valamit ami a kisebb becsillanások ellen védhet.. hát talán az LG 12 itt

[link]

vagy esetleg hegesztő szemüveg, de abból csak az jó ami mindig sötét, az nem jó ami fényre sötétedik.

2020. okt. 25. 01:21
 10/12 anonim válasza:
50%

Ha egy IPL-hez adnak szemüveget, akkor baj van, mert biztosan rossz.

Nem kell hozzá szemüveg, ez nem marketing. Ha valami baja lenne tőle a szemednek, olyan per lenne belőle, hogy csődbe menne a cég. Ezt nyilván nem akarják, és biztonságosra csinálják, úgy, ahogyan előttem leírták.

2020. nov. 25. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!